Reteaua Corect

Ședință interesantă la PSD, în plin război al nervilor

Liderii PSD se întâlnesc într-o ședință a Biroului Permanent Național, miercuri, de la ora 16.00. Ședința vine în contextul în care toată lumea așteaptă prezentarea raportului ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care să anunțe dacă va declanșa sau nu procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi, relatează Știripesurse.ro,

Surse din PSD au explicat pentru Știripesurse.ro. că liderii partidului vor încerca să stăvilească avântul social-democraților, care își doresc o ședință prin care să îi arate lui Tudorel Toader că în cazul nerevocării Laurei Codruța Kovesi va urma destituirea sa din funcția de ministru al Justiției.

”Știm că toți ar vrea să discutăm subiectul ăsta și în partid, și voi la presă, dar acest subiect nu figurează pe ordinea de zi și nici nu vor fi discuții pe această temă”, a precizat un lider important al PSD.

În schimb, se va discuta despre organizarea Congresului Extraordinar al PSD, convocat de Comitetul Executiv. Discuția se va purta la nivel organizatoric, pentru că organizarea unui astfel de eveniment antrenează o mulțime de oameni, resurse și bani.

Cel mai important aspect de stabilit este data exactă a Congresului. În acest moment, în dezbatere, sunt datele de 10 și 17 martie. Liderii și-ar dori mai degrabă data de 10 martie, pentru a o lega cu evenimentele dedicate zilei de 8 Martie, însă s-ar putea ca din punct de vedere organizatoric să fie mai indicată data de 17 martie.

Sursele susțin că în acest Congres se vor efectua o serie de modificări la Statut, atât în zona incompatibilităților, cât și la alte capitole care și-au dovedit ineficiența în ultima perioadă. Sursele noastre susțin că s-ar putea simplifica inclusiv procedura de excludere din PSD, dat fiind că în ultimii ani au existat cazuri în care unii oameni s-au folosit de tot felul de artificii pentru a clama apartenența la PSD, asta deși fuseseră excluși.

Conform Statutului PSD, Congresul Extraordinar se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii judeţene sau de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcătuit din delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform Normei de reprezentare prevăzută în statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; / în situaţii deosebite.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.