Reteaua Corect

E oficial: Viena blochează aderarea României și Bulgariei la Schengen

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a anunțat joi că va vota împotriva extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi de la Bruxelles, blocând astfel intrarea acestor două țări în spațiul de liberă circulație, transmite AFP, potrivit HotNews.

Este de așteptat ca miniștrii UE să aprobe în unanimitate aderarea Croației, dacă nu va apare vreo surpriză, mai notează France Presse.

Joi dimineață, Germania a transmis iar că susține candidatura Bulgariei, Croației și României de a adera la spațiul Schengen. Ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat joi, la Bruxelles, că nu împărtășește opoziția Austriei față de extinderea zonei de călătorie fără vize.

„Nu pot înțelege poziția Austriei în această privință. Știu că Austria are mari dezbateri interne pe această temă. Vom sprijini Croația, România și Bulgaria, toate trei", a declarat Faeser reporterilor înainte de discuțiile cu omologii săi din UE.

Tot joi dimineață, înainte de Consiliul JAI, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat joi că țara sa este în favoarea aderării Croației, României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație Schengen.

„Franța consideră că aceste trei țări au făcut eforturi foarte substanțiale... nu există prea multe lucruri care să se opună aderării lor", a declarat el.

Ministrul român de interne a spus joi dimineață, la Bruxelles, că este încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România în ce privește aderarea la spațiul Schengen, precizând însă și că „vom accepta orice compromis în interesul României”.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a susținut că România are în față două soluții de compromis în cazul aderării la Schengen.

„În momentul de față soluția de compromis în ceea ce priveste azi votul din JAI spre care ne îndreptăm este decuplarea de Bulgaria care ne-ar oferi posibilitatea ca România să adere în tomana lui 2023, undeva în octombrie - noiembrie. O altă soluție este ca România și Bulgaria să sesizeze Consiliul European și să aștepte de acolo o decizie favorabilă aderărării în spatiul Schengen”, a declarat el.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.