Reteaua Corect

După atacul la Nicușor Dan, Cozmin Gușă continuă afirmațiile homofobe

Scris de newsreporter in 07 august 2020 la 09:10, in Politics. 426 vizualizari Intra in discutie Taguribisexual, cozmin gusa, homosexual, nicusor dan, vot shortlinkhttp://crct.ro/nwtY

Joi, Cozmin Gușă, înscris în PSD de câteva luni, a lansat un atac la Nicușor Dan, folosind o temă discriminatorie, cea a orientării sexuale. Libertatea l-a întrebat de ce ar trebui să discute un candidat la primărie despre un aspect care ține de intimitatea sa. Gușă a explicat că, în concepția lui, persoanele homosexuale sau bisexuale pot fi ostile majorității și complexate și că nu merită să conducă în politica și în administrația din România pentru că “nu ar fi corespunzătoare”!

– De ce ar trebui să își recunoască public Nicușor Dan orientarea sexuală? Ce relevanță are orientarea sexuală a cuiva?

– Am studiat de-a lungul vremii, și-am și cunoscut suficienți lideri homosexuali sau bisexuali, și am o opinie bine consolidată conform căreia aceștia, din pricina orientării sexuale și a posibilului oprobriu public, pot dezvolta un comportament complexat, de tip anticivic, în detrimentul majorității cu orientare heterosexuală. Studiile sociologice obiective relevă asta oricum. N-am nimic cu ei ca indivizi, cetățeni ce-și fac treaba și respectă regulile, doar că eu nici nu aș vota și nici nu aș recomanda să fie votat ca lider politico-administrativ o persoană cu orientarea homo sau bisexuală, cu atât mai mult în România, bulversată deja prea mult la nivel societal. Cozmin Gușă:

– De ce ați ales momentul acesta să faceți aceste declarații?

– Azi, declarând că va ataca în justiție pe oricine îi chestionează trecutul sau prezentul, Nicușor Dan părea că răspunde astfel întrebării mele publice de ieri pentru Rareș Bogdan, ce-l viza pe el. Doresc să comentez această campanie electorală, mai ales cea pentru București, unde nu sunt implicat decât ca alegător, locuitor al sectorului 1, membru PSD, și-l voi vota pe Tudorache, ca să-mi fac și declarația de interese, și bineînțeles că opinia îmi va fi influențată dacă Nicușor Dan este sau nu homosexual, din motivele prezentate pe scurt mai sus.

– Ați spus că poate să vă confirme în privat. De ce v-ar confirma dumneavoastră? Ce calitate publică aveți în acest sens?

– Am zis că-mi poate răspunde în privat, în condițiile în care nu dorește să răspundă public, fiind date cu caracter personal, și-am mai zis și că nu voi menționa public răspunsul lui, dacă el nu dorește asta. Cred că statutul meu de cetățean-votant al Bucureștiului este suficient pentru a merita un răspuns. -Dumneavoastră v-ați declarat public orientarea sexuală? Dacă da, când?

-Am făcut-o de mai multe ori, chiar în timpul candidaturii mele pentru București în 2008, dar opinia mea că persoanele cu orientare homo sau bisexuală nu ar fi corespunzătoare în posturi de conducere politico-administrativă în România am expus-o de multe ori în aparițiile mele publice.

Libertatea.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.