Reteaua Corect

Drulă se transformă într-un 'micuț dictator' în USR: 'Aflăm deciziile lui din presă!'

Scris de newsreporter in 05 decembrie 2023 la 10:42, in Politics. 327 vizualizari Intra in discutie Taguridecizii, dictator, drula, USR shortlinkhttp://crct.ro/nCiC

Nici nu știau ce au votat!? Ales în 2022 drept lider al USR sub mesajul „stabilității”, Cătălin Drulă se „transformă” într-un „micuț dictator”. Sunt ape extrem de tulburi în USR! Și am putea spune că bate vânt de schimbare, chiar dacă încă momentul unui „puci” nu este încă bine definit, relatează Știripesurse.

Poziția lui Drulă e contestată în partid, totul după cele două scandaluri care au zguduit USR: excluderea Elenei Lasconi de pe listele de la europarlamentare (pe baza unui subiect încă destul de controversat – poziția privind formarea familiei) și reclamarea DNA la Comisia Europeană de către USR, pe baza dosarului vaccinurilor.

Atmosfera e una apăsătoare în partidul care promitea „salvarea” României. Sursele mele îmi transmit că cele două momente amintite mai sus sunt doar „cireașa de pe tort”, un punct culminant în care a ajuns partidul prin stilul de a conduce avut de Cătălin Drulă.

Totul pleacă de la modul autoritar în care liderul USR ia deciziile cu o mână de „fier”, un stil „centralizat”, un stil total în contradicție cu linia asumată public de USR.

Partidul este „divizat”, iar discuțiile interne sunt aprinse. Se discută viu, iar opiniile sunt împărțite. Poziția lui Drulă e pusă sub semnul întrebării. Nu e contestată funcția (momentan, dar cine știe ce scandal mai apare?), ci poziția, îmi transmit sursele mele. Aparenta „liniște nu se știe ce prevestește”.

De asemenea, Drulă a venit la putere în USR pentru a aduce „organizare, seriozitate și stabilitate”, dar deciziile sunt luate de un singur om – Drulă – și transmise în BN. Mulți dintre cei din USR află din presă de deciziile transmise de Drulă către BN, relatează sursele din USR.

„Drulă ia deciziile, foarte singur și restrâns. Ședințele de Birou Național sunt foarte rare, scurte, formale. Decizia în cazul Lasconi, în BN, a fost luată în 10 minute. Practic a fost comunicată decizia luată deja. Pe ce se bazează când se iau decizii? Practic ni se transmite o decizie deja luată”, se întreabă cei care îi vor „capul lui Drulă” (cu ghilimele de rigoare).

De asemenea, tabăra care reclamă stilul „dictatorial” al liderului USR se întreabă dacă poziția partidului e una corectă sau incorectă, dacă în felul acesta se menține „coerența” USR.

„Nu se știe pe ce bază își ia deciziile, le aflăm din postfactum, din presă. Totul e centralizat. Așa ceva nu a mai fost de șapte ani” – cam așa se pune problema în aceste zile în USR.

Ce promitea la alegere

Iată ce promitea Cătălin Drulă după ce a fost ales (2022), totul într-o contradicție față de ce reclamații i se aduc în interiorul partidului astăzi:

„De astăzi suntem toți USR. Nu mai avem timp de vedetisme și politică imatură. Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească. Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate. Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei, indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri, şi încrederea lor mă obligă”, spunea Drulă la vremea respectivă.

Cei din USR stau în aceste zile „ca pe ace”, asta pentru că situația internă din partid e destul de instabilă, iar anul 2024 bate la ușă. Rămâne de văzut însă cât va mai rezista Drulă la șefia USR, având în vedere că deja e aspru și intens contestat din interiorul propriului partid.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.