Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Dragoste și ură: Ludovic Orban și relația cu Securitatea

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 17 iunie 2020 la 11:28, in Politics. 555 vizualizari Intra in discutie TaguriLudovic Orban, securitate shortlinkhttp://crct.ro/nwf0

Duminică, 4 iunie 2006 Ludovic Orban: ”Orice om care a ascuns colaborarea cu Securitatea timp de 16 ani este perfid, mincinos, ipocrit și nu poate deţine o funcţie publică într-un sistem democratic”

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Buzău, că va cere demisia tuturor liberalilor care au ascuns timp de 16 ani că au colaborat cu Securitatea, adăugând că declasificarea dosarelor MApN va produce „un cutremur” pe scena politică românească.
„Vom găsi foarte multe lucruri interesante în arhiva MAPN”, a adăugat Ludovic Orban, precizând că va cere demisia tuturor liberalilor despre care se va descoperi că au colaborat cu Securitatea şi au ascuns acest lucru timp de 16 ani.
„Le voi cere demisia din funcţiile pe care le deţin şi sper că acest lucru se va întâmpla la nivelul fiecărei formaţiuni politice”, a spus liderul PNL Bucureşti.
El a apreciat că „orice om care a ascuns colaborarea cu Securitatea timp de 16 ani este perfid, mincinos, ipocrit, iar un astfel de om nu poate deţine o funcţie publică într-un sistem democratic”.
Liderul liberal a mai declarat că „lustraţia şi publicarea dosarelor de colaborare ale celor care deţin funcţii publice vor produce un cutremur pe scena politică românească şi vor asigura curăţirea scenei politice”.
Orban susţine că legea trebuie să se aplice tuturor persoanelor care deţin funcţii publice, „de la primar la preşedintele României, de la director la ministru, de la simplul procuror la şefii de parchete”. (Mediafax)

Miercuri, 20 septembrie 2006
Ludovic Orban: ”Mona Muscă să demisioneze din Parlament pentru colaborare cu Securitatea”

Conducerea PNL Bucureşti a decis, miercuri, să-i solicite deputatului Mona Muscă – exclusă din partid pentru colaborare cu Securitatea – să demisioneze din Parlament, a anunţat liderul filialei, Ludovic Orban. Potrivit lui Orban, liberalii bucureşteni au hotărât să-i solicite Monei Muscă – „dacă mai are o urmă de bun simţ”, de „decenţă” şi „onestitate” – să-şi dea demisia din Legislativ. El a apreciat că deputatul nu mai poate reprezenta aspiraţiile alegătorilor care au trimis PNL la guvernare. (Mediafax)

Miercuri, 7 martie 2007
Ludovic Orban: ”Dacă Mona Muscă nu demisiona din Parlament se crea un precedent periculos pentru democrație”

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că demisia Monei Muscă din Parlament reprezintă „un gest firesc”, cel care urmează să îi ia locul în Camera Deputaţilor fiind democratul Cristian Ilie. „Gestul Monei Muscă este unul normal. I-am cerut, la momentul la care a apărut dosarul, să-şi dea demisia. Sunt convins că gestul său este firesc, care denotă normalitate în viaţa politică românească. Dacă s-ar fi cramponat de poziţia publică, ar fi generat un precedent periculos pentru democraţia românească”, a declarat Orban. (Mediafax)

Miercuri, 2 noiembrie 2011
Ludovic Orban: ”Nu putem accepta ca securiștii să ne ancheteze direct”

Deputaţii au decis, miercuri, cu 193 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 6 abţineri, ca joi, la ora 09.00, Camera Deputaţilor să înceapă dezbaterea în plen a proiectului de lege iniţiat de Cezar Preda privind securitatea naţională.
Lucrările Camerei Deputaţilor au fost suspendate, miercuri, după ce reprezentanţii opoziţiei s-au certat cu preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), nemulţumiţi că acesta nu a permis dezbaterea proiectului de lege iniţiat de Cezar Perda pe tema securităţii naţionale.
Liberalul Ludovic Orban l-a acuzat pe Oltean că a încălcat Regulamentul Camerei. Deputatul PNL a ameninţat că nu pleacă de la tribună până când preşedintele de şedinţă nu începe dezbaterea proiectului lui Preda.
„Să acceptăm un asemenea comportament înseamnă să fim complici la încălcarea democraţiei, să-i lăsăm pe domnii Cezar Preda, Traian Băsescu să legifereze şi să acceptăm ca securiştii să ne ancheteze direct”, a adăugat Orban. (Mediafax)

Luni, 15 iunie 2020
Ludovic Orban: ”Colaborarea cu Securitatea nu e criteriu de schimbare din funcție”

„Asta e un lucru foarte rău, în jurul meu nu stau astfel de oameni…Pe de altă parte, nu poți să te duci pe toate funcțiile, mă uit că unele dintre ele sunt ocupate prin concurs, în baza legii, și să schimbi oameni din funcții. Ăsta nu e criteriu de schimbare din funcție faptul că a avut colaborare cu Securitatea în perioada comunistă”. Întrebat cum comentează cazul guvernatorului BNR, deconspirat ca fost colaborator, Orban a răspuns, cu voce scăzută: ”Isărescu a fost votat de parlament”. (Newsweek) 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.