Reteaua Corect
Stelian Tanase

Dragnea, koniec tavarasci!

Scris de Stelian Tanase in 22 noiembrie 2017 la 13:07, in Politics. 104 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, Bruxelles, cexn, DNA, laura codruta kovesi, liviu dragnea, OLAF, PSD, UE shortlinkhttp://crct.ro/nrRf

Scriam zilele trecute pe blog că ultimul scandal legat de Liviu Dragnea i-a pus capac și că nu văd cum mai iese de aici. De data asta DNA se face ecoul OLAF, Oficiul de lupta antifraudă, care cercetează cum sunt accesați și folosiți banii europeni. Nu mai poate nimeni să pretindă că DNA, – mînuit de păpușarul Iohannis, stapînul „statului paralel și ilegitim”, folosesc noua gaselniță PSD&ALDE – avînd ca executant fidel pe Laura Codruta Kovesi, îi da o lovitura de gratie sefului PSD, Liviu Dragnea. Povestea vine de departe, tocmai de la Bruxelles.

Deja se aud voci in PSD care atacă sotto voce UE, Bruxelles-ul, OLAf, străinii, Inalta Poartă…Discursul știut! Dragnea a ieșit in fața presei să prezinte obișnuitul lui scheci – să o facă pe victima! Are un repertoriu pe care il stăpînește la perfecție. „Credeam că putem deveni o țară normală în care nu afli din presă lucrurile astea. Am fost făcut țap ispășitor la referendum în 2012. (…) Am fost mereu țintă de fiecare dată când PSD a vrut să facă ceva pentru România. Acum, sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției. Sunt președintele Camerei, dar sunt doar un om. (…) Cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții. O să merg să iau în primire sechestrul. O să urmeze și sechestrul pe viață!!! ”

dragneaBravos, nici mai mult nici mai puțin. Nu am auzit nimic despre faptele din dosar, doar o declarație ideologică. Una patetică și plină de sine, întîi de toate. Harap alb supus la incercări! De unde pină unde bancul că voia să facă ceva pentru România? Voia poate să se protejeze prin așa-zisa reformă a Justiției. Să scape basma curată cînd este intrebat cum a adunat fabuloasa sa avere ca lefegiu la stat? Acum se vede țap ispășitor și țintă! Zău!?

Cred că vorbele astea sunt adresate strict membrilor PSD, liderilor mai ales, ca să îi determine să facă zid în jurul. Ceea ce nu cred că se va întîmpla. Va fi halit de partid cu fulgi cu tot. Presupunerea mea este ca PSD nu este solidar cu Dragnea, nu are deloc rindurile strîns unite în jurul persoanei sale. PSD nu se va sinucide politic de dragul lui Dragnea. Clar! Deja in PSD s-au format bisericuțe, grupuri/grupulețe. Cadrele PSD, parlamentari, șefii de filiale forfotesc să găsească o ieșire din blocaj. Ar fi salutar să lia olguta vasilescugăsească una, adică nu se vor duce toti la fundul apei odată cu el. Puțini mai mizează pe Dragnea. Aura lui de învingător în campania din 2016 s-a dus. Ce folos ar mai avea PSD de pe urma lui?

Intrebarea cheie este – Cum să scape de el cu pagube minime ? Prin congres, printr-un CExN ? Să-i ceară demisia? În PSD se citește de zor statutul partidului. Se fac și se desfac alianțe. Au loc întilniri de taină între lideri care contează. Chestiunea esențială este cum/unde să găsească un înlocuitor pentru Dragnea și să și cadă de acord asupra lui. Normal – au apărut acuzații de trădare, conspirație și complot. Ceva natural în PSD! „E foarte posibil să avem cârtițe în PSD, din statul paralel. Eu sunt convinsă că da. Acum nu mai sunt în cercul de putere al PSD. Unii au fost îndepărtaţi. Se încearcă scindarea PSD! ” declară senină Olguța Vasilescu, porta-vocea lui Dragnea, dintre ultimii lui fideli la vîrful PSD.

Cariera lui Dragnea este pe sfirșite. În ce îl privește se joacă ultimul act.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.