Reteaua Corect

Dragnea şi Dosarul 'Brazilia', în atenţia AUTORITĂŢILOR portugheze.Anchetă de AMPLOARE

Presupusele afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia au ajuns subiect de anchetă atât pentru Ministerul Federal din Brazilia, cât și pentru jurnaliștii portughezi, potrivit Ştiripesurse.ro.

Jurnalistul Zunica Lumi de la cotidianul R7 a realizat recent o amplă anchetă care viza moartea suspectă a milionarului Costel Comana. În cadrul anchetei, apare menţionat şi numele preşedintelui PSD, despre care jurnalistul susţine că ar fi fost în strânsă legătură cu milionarul român şi pe care l-ar fi ajutat să se îmbogăţească peste noapte.

"Procurorii români au descoperit că afaceristul Costel s-a îmbogăţit prin afaceri dubioase şi prin plata unor taxe către prietenul său, politicianul Dragnea, în schimbul unor licitaţii şi contracte cu statul", se arată în anchetă.

Jurnalistul portughez susţine că cel care a dat startul "vacanţelor" în Brazilia a fost chiar Liviu Dragnea, în februarie 2008, despre care menţionează că la acea vreme era deja un om politic puternic în România.

"Un an mai târziu, pe 16 februarie 2009, Dragnea se întoarce în Brazilia însoţit de Costel Comana şi Mugurel Gheorghiaş, un ritual de călătorie repetat de mai multe ori pe parcursul a nouă ani.", notează jurnalistul. Potrivit bilanţului, Liviu Dragnea a vizitat Brazilia de 16 ori, Costel Comana de 11 ori, iar Mugurel Gheorghiaş de 13 ori.

Portughezul susţine că românii care au dezvoltat şi afaceri profitabile în Brazilia au ajuns să fie cunoscuţi sub numele „Grupul Cumbuco”, după plaja de pe coasta Ceará pe care aceştia o frecventau des.

Cât despre afaceri, jurnalistul susţine că ar fi fost pornite de Mugurel Gheorghiaş, în 2010.

"În 2010, Mugurel a deschis în Brazilia M&J Turism”, o investiţie cu capital de 1 milion de dolari. Potrivit legii, lui Mugurel i s-a alăturat un brazilian – Cauby Cursino Campos Junior, care avea în cadrul companiei capital de 1%. Câteva luni mai târziu, compania a cumpărat o casă de lux la malul mării pentru 765.000 de dolari. Mai târziu, Costel Comana deschide două companii, alături de acelaşi brazilian, investind un total de peste 1.200.000 de dolari. Una dintre ele a fost Regiotrans Locomotiva Manufacturing, aceeaşi companie care l-a făcut bogat şi în România. Cealaltă era Robra, o companie de construcţii de căi ferate şi drumuri. Numele Robra este o combinaţie între România şi Brazilia, iar capitalul social a fost de aproape 1 milion de dolari", mai notează jurnalistul.


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.