Reteaua Corect

Dragnea: Ciolacu a venit cu ideea Ordonanței 13 în 2017

Scris de newsreporter in 19 octombrie 2021 la 08:59, in Politics. 370 vizualizari Intra in discutie Taguriciolacu, dragnea, idee, Ordonanța 13 shortlinkhttp://crct.ro/nyAj

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, afirmă, într-un dialog cu Marius Tucă și Ion Cristoiu, la Aleph News, că ideea legendarei Ordonanțe 13 privind modificările codurilor penale, care dezincriminau, între altele, abuzul în serviciu, a aparținut actualului lider Marcel Ciolacu și lui Marian Neacșu, fostul secretar general, scrie Inpolitics.

”La două zile după ce s-a instalat guvernul Grindeanu am plecat mai mulți colegi la o vînătoare în week-end și chiar atunci a început o ninsoare” a relatat Dragnea.

”Acolo, cred că în prima seară, Marian Neacșu și Marcel Ciolacu mi-au propus să discutăm cu Sorin Grindeanu să se adopte ordonanță pe amnistie de către guvern. Eu le-am zis un lucru foarte simplu, eu nu am avut cu Sorin Grindeanu vreo înțelegere atunci cînd i-am zis că o să-l propun și o să-l susțin pentru prim-ministru, i-am zis doar să gestioneze bine programul de guvernare și să avem o relație bună la partid. Cum să-i spun eu asta? Eu aș fi de acord să discutăm despre amnistie, eu și acum consider că trebuie să discutăm despre tema asta, pentru că s-ar elimina mult puroi. Deci cei care au venit cu ideea au fost Ciolacu și Neacșu, eu nu vorbisem cu nimeni despre amnistie. Luni sau marți am venit la București, am discutat cu Sorin, i-am zis că băieții ăștia au venit cu niște idei, decizia e la tine, gîndește-o bine, el mi-a a doua zi că nu ar vrea ca pe mîna lui să scape nu știu ce personaj politic (din închisoare n.n.). Ulterior, peste cîteva zile, ei trei, și mai era și Ionel Arsene, s-au întîlnit și au zis că vor să dea o ordonanță care să aducă în limitele constituționale prevederile neconstituționale din codurile penale, printre care inclusiv cea cu celebrul abuz în serviciu. Și au tot venit cu discuții pe tema asta și le-am zis să o gîndească la guvern și să o aplice, le-am spus că ei voi fi cel vizat și demonizat, dar nu am dat înapoi. Și au ieșit cu ordonanța respectivă” a mai afirmat Dragnea.
Întrebat de ce nu s-a opus ulterior ordonanței, după ce s-a produs imensul scandal în societate, Dragnea a explicat: ”Nu mai puteam să mă opun la vremea aia, am aflat ulterior că acea prevedere era foarte folositoare pentru mulți”. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.