Reteaua Corect
Stelian Tanase

Două fete cucuiete

In alte campanii de alegeri, pe stinga situatia a fost clară. Era doar PSD si atit care mergea disciplinat in rind cu candidatii lui, masinaria de vot pregatita de batalie etc. De data asta, in 2019, pe stinga situația e mai complicată decit pe dreapta.

PSD e in plin marasm. Mai multe triburi pesediste se combat reciproc. E intii omul aparatului de partid, VV Dăncilă, care vrea neapărat la presedinție, deși face pe mimoza si zice că nu vrea. Doar dacă partidul care a facut-o șefă i-o cere, se sacrifica blabalbla. Cine o crede? Nici măcar aplaudacii entuziaști de la congres. VV Dăncilă a prins gustul puterii. Ii place să fie lingușită, să dea ordine, să decidă soarta altora. Și eu care credeam naiv că se pasionează numai modă, de saloanele de coafură și ședintele de shopping. Eh, bine nu! Puterea o pasionează în egală măsură. De unde telenovela cu ea în rol principal despre candidatura pentru Cotroceni. Se vede deja prima doamna a țării!!! Si mai vrea ceva. Vrea să fie rugată de pesedei. Nu vrea să se înscrie în competitie ca un membru de rind. De unde tot circul pe care îl face…

firea 11Chestiunea este că s-a crezut singură în cursa, ca un alergător de jogging dimineața în parc. Din tufișuri – cînd nu se aștepta – a apărut Gabriela Vrânceanu Firea, primarul general al Capitalei. Aici președinția e o boală de familie – și soțul Pandele, primar de Voluntari, și-a anunțat intenția de a deveni președintele României. Firea stă mai bine în sondaje decit VV Dăncilă. E peste cota partidului. Șefa PSD e undeva jos, la piciorul broaștei, cu doar 9%. În plus Firea e mai tare în clanță, are experiența televiziunii și ar face față mai bine unei campanii unde trebuie să polemizezi, să ai vorbele cu tine, să dai replica. Și mai ales să faci spectacol. Calități absente complet la placida VV Dăncilă.Ce are VV Dăncilă în schimb? E premier, are bugetul pe mină. Prin județe toți depind de ea. Aparatul de partid, din această cauză, îi este devotat, cel puțin pînă la alegerile locale.

Sunt și alte aspecte care încurcă treaba. Principalul – o liotă de candidați – fenoment care face ca votul să se dividă. Călin Popescu Tăriceanu e obsedat să ajungă la Cotroceni, drept pentru care va candida cu sau fără PSD. Cu cele 4% obținute la 26 mai nu va realiza nimic. PSD nu are de ce să se sinchisească de el. PSD nu-și poate permite să susțină un candidat din alt partid. Acesta e principalul defect al lui Tăriceanu azi – că nu e membru PSD. Se mai pune problema unei alianțe PSD-ALDE-ProRomânia. Care ar fi candidatul capabil să unească in jurul lui cele trei partide? Cred că nici unul. Mai sunt și alți pretendenți la PSD – Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici, (proaspăt retras), Serban Nicolae, etc, dar fără fason. Sunt mărunți vanitoși de provincie.

Avem imaginea unui puzzle, de fapt a unui haos. Niciodată PSD nu a fost într-o asemenea mare încurcătură. Gestiunea lui ex-ului Dragnea a dat acest rezultat falimentar. În mod normal candidatul PSD nu va trece în turul doi în noiembrie 2019. Competiția pentru Cotroceni se va desfășura exclusiv pe dreapta. O noutate în ultimii 30 de ani.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.