Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Dosarul Pandemia îl doboară pe Orban

Două informații bombă ne sunt furnizate de Cozmin Gușă. Ambele vizează Guvernul Orban. Informația numărul unu: în urmă cu două zile, lui Iohannis i-a fost prezentat Dosarul Pandemia, iar președintele s-a luat cu mâinile de cap. Informația numărul doi: în încercarea disperată de a rezista, Ludovic Orban i-a însărcinat pe toți miniștrii ca, indiferent de costuri, să cumpere câte doi parlamentari ai opoziției. Ce semnificație au cele două informații?

Cine i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis dosarul furturilor săvârșite de guvernanți în raport direct cu pandemia? Adică furturi cu materiale sanitare? În mod logic, Serviciul Român de Informații. Iar Serviciul Român de Informații, dincolo de propria documentare, este de presupus că a preluat probele de la procurorii de caz. Binomul, deci, cred că a mai funcționat o dată. Iar informațiile din respectivul dosar este de presupus că sunt explozive. Și atât de periculoase, încât analistul Cozmin Gușă a ajuns la concluzia – poate că și are informații în acest sens – că președintele Klaus Iohannis s-a decis să scape cu orice risc de Ludovic Orban. A fost practic picătura care a umplut paharul. Dacă este adevărat că există o legătură nevăzută între Iohannis și Ciolacu, atunci această decizie a lui Iohannis a putut genera și ultima afirmație a numărului doi din PSD, Paul Stănescu. Acesta a făcut o ofertă mai explicită și mai detaliată legată de profilul viitorului premier. Fără a nominaliza vreo persoană, a explicat că PSD este dispus să propună și să susțină un tehnocrat, care în trecut a fost membru PSD și care ar putea forma un guvern de tranziție. Și există câteva asemenea persoane pe care presa le-a și enumerat. O asemenea formulă poate că a și fost convenită cu Klaus Iohannis.

Ceea ce Iohannis știe, știe cu certitudine și Ludovic Orban. Sunt convins că și el este informat asupra grozăviei. Asupra faptului că Dosarul Pandemiei împinge probele undeva la vârf. Probabil chiar în direcția sa. De asemenea, cred că unii consilieri de la Cotroceni sunt legați la firul scurt de Ludovic Orban. Și că acesta a fost informat asupra deciziei ferme de ultimă oră a președintelui în ceea ce-l privește. De aici și gestul său disperat. Practic, fără precedent. De a-i însărcina pe toți miniștrii să cumpere la bucată, indiferent de costuri, câte doi parlamentari, până la votul asupra moțiunii de cenzură. Desigur, Iohannis mai are și opțiunea de a-l determina pe Ludovic Orban să demisioneze. Sub presiunea dosarelor penale care, în acest scenariu, îl vizează pe premier.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.