Reteaua Corect

Donald Trump nu se lasă: înainte de a pleca de la Casa Albă a impus sancțiuni ample Iranului

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2020 la 12:10, in Politics. 420 vizualizari Intra in discutie Taguridonald trump, Iran, sanctiuni, sua, teheran shortlinkhttp://crct.ro/nwYn

Statele Unite au anunţat, miercuri, noi sancţiuni ample împotriva Iranului, trecând pe o listă neagră o fundaţie controlată de liderul suprem Ayatollahul Ali Khamenei şi penalizând ceea ce Washingtonul consideră încălcarea drepturilor omului, la un an de la reprimarea unor demonstraţii anti-guvernamentale, transmite Reuters, potrivit Știripesurs.ro.

Sancţiunile anunţate de Departamentul Trezoreriei SUA, care îl vizează şi pe ministrul Informaţiilor din Iranul, marchează cea mai recentă acţiune de consolidare a campaniei de ”presiune maximă” asupra Iranului, desfăşurată de administraţia preşedintelui Donald Trump, informează News.ro.

Măsurile survin cu aproximativ două luni înainte ca Trump îşi încheie mandatul după pierderea alegerilor din 3 noiembrie.

Departamentul a impus sancţiuni împotriva a ceea ce a descris drept o reţea de patronaj cheie pentru Khamenei. Instituţia a inclus pe lista neagră Bonyad Mostazafan sau Fundaţia Asupriţilor, care este controlată de Khamenei, vizând, de asemenea, 10 persoane şi 50 de entităţi asociate fundaţiei în sectoare precum energia, mineritul şi serviciile financiare.

Sancţiunile blochează orice active din SUA ale persoanelor şi entităţilor vizate şi, în general, interzic americanilor să facă afaceri cu ei.

Fundaţia caritabilă - o instituţie economică, culturală şi de asistenţă socială - a acumulat fonduri mari, în detrimentul restului economiei iraniene, şi controlează sute de companii şi proprietăţi confiscate de la Revoluţia Islamică din 1979.

”Liderul suprem al Iranului foloseşte Bonyad Mostazafan pentru a-şi răsplăti aliaţii sub pretenţia de caritate”, a afirmat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

"Statele Unite vor continua să vizeze oficiali cheie şi surse generatoare de venituri care permit represiunea continuă exercitată de regim asupra propriilor săi cetăţeni", a adăugat Mnuchin.

Trump, care a adoptat o linie dură faţă de Teheran în timpul preşedinţiei sale şi a abandonat un acord nuclear internaţional cu Iranul convenit de predecesorul său Barack Obama, a discutat săptămâna trecută despre opţiuni de atacare a principalului centru nuclear al Iranului, dar în cele din urmă a decis să nu facă acest pas, a declarat luni un oficial american.

De asemenea, Departamentul Trezoreriei a aplicat sancţiuni împotriva ministrului iranian al Informaţiilor Mahmoud Alavi, acuzând că ministerul acestuia a avut un rol în abuzurile grave ale drepturilor omului împotriva iranienilor, inclusiv în timpul protestelor de anul trecut.

Represiunea de acum un an ar putea fi cea mai sângeroasă reprimare a protestatarilor din Iran de la revoluţia din 1979.

Preşedintele ales al SUA Joe Biden, care urmează să fie învestit în funcţie pe 20 ianuarie, a declarat anterior că va readuce Statele Unite în acordul nuclear, dacă Iranul se va angaja să respecte din nou prevederile acestuia.

Unii analişti au spus că suplimentarea de către administraţia Trump a sancţiunilor împotriva Iranului pare să aibă ca scop îngreunarea reluării de către Biden a relaţiilor cu Iranul, după preluarea mandatului de preşedinte.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.