Reteaua Corect

Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru 7 fapte

Scris de newsreporter in 09 iunie 2023 la 09:27, in Politics. 393 vizualizari Intra in discutie Taguridonald trump, presedinte, pus sub acuzare, spionaj, sua shortlinkhttp://crct.ro/nBrC

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru şapte fapte în ancheta vizând documentele clasificate, aceasta fiind prima dată când un fost preşedinte se confruntă cu acuzaţii federale, potrivit CNN, citat de Știripesurse.

Trump este pus sub acuzare potrivit Legii spionajului, a declarat, joi, la CNN, avocatul său Jim Trusty, precum şi acuzaţii legate de obstrucţionarea justiţiei, distrugerea sau falsificarea de înscrisuri, conspiraţie şi declaraţii false.

Procurorul special a anchetat gestionarea de către Trunp a documentelor clasificate care au fost aduse la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, după ce el a părăsit Casa Albă, în 2021, precum şi posibila obstrucţionare a investigaţiei şi a încercărilor guvernului de a recupera materialele.

Fostul preşedinte a scris pe platforma Truth Social că a fost informat de către Departamentul de Justiţie că a fost pus sub acuzare şi că a fost ”somat să apară în faţa instanţei federale din Miami marţi, la ora 3 p.m.”.

Trump confirmă punerea sub acuzare

”Administraţia coruptă Biden i-a informat pe avocaţii mei că am fost pus sub acuzare, se pare că pentru Farsa cutiilor”, a scris Trump.

Trusty a declarat pentru CNN că avocaţii lui Trump au primit, joi, o somaţie pe email de la Departamentul de Justiţie în care erau trecute acuzaţiile, dar nu au văzut documentul de acuzare încă.

El a numit acuzaţia pe Legea spionajului ”ridicolă”.

Ca semn al discreţiei păstrate de procurorul special în ceea ce priveşte acuzaţiile, Serviciul Secret al SUA şi Poliţia Judiciară nu au fost informate din timp şi au fost surprinse de anunţul lui Trump pe reţelele sociale, au declarat, joi, oficiali din domeniu.

Acum, instituţiile de aplicare a legii se grăbesc să se pregătească pentru apariţia în faţa instanţei de săptămâna viitoare de la Miami, iar Departamentul de Justiţie mută resurse suplimentare acolo, au spus oficialii.

Procurorul special şi Departamentul de Justiţie nu au făcut declaraţii joi, iar un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.