Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Domnul Traian si familia sa

Eu nu stiu daca se va confirma sau nu ultima stire de presa conform careia doamna Maria Basescu, sotia Presedintelui, este verisoara cu faimosul Mihai Necolaiciuc. Cel proaspat rejectat in Romania. Si nici nu cred ca este foarte important. Decat, cel mult, in masura in care respectivul domn Necolaiciuc a ajuns la cascavalul din care s-a infruptat atat de copios prin intermediul unei proptele de familie. Subiectul in sine, insa, nu ma poate impiedica sa ma gandesc la un vechi proverb romanesc: spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti. Asa ca astazi ma voi referi la ciudata familie prezidentiala.

Daca Necolaiciuc e var sau nu cu doamna Maria Basescu, e relativ neimportant. Dar important cu adevarat este faptul ca acest domn s-a catarat si a fost mentinut intr-o importanta functie pe spinarea unei “familii”, in sensul larg al cuvantului, care poarta blazonul lui Traian Basescu. El a ajuns jupan la CFR Marfa sub mandatul de ministru al Transporturilor detinut de Traian Basescu si si-a consolidat pozitia, statutul si standardul de viata cat timp portofoliul Transporturilor a fost detinut de o apropiata a lui Traian Basescu, doamna Anca Boagiu. Ma refer la fosta tura de ministeriat. Sub Miron Mitrea, Necolaiciuc si-a pierdut mandatul de sef la CFR.

Intre timp, daca ceea ce au descoperit procurorii este adevarat, el a creat prejudicii exorbitante acestei institutii de stat. Este vorba de sute de milioane de euro. Printr-o metoda pe cat de simpla, pe atat de ticaloasa. A creat stocuri uriase, achizitionand, pentru zeci de ani, la preturi nesimtit de mari, adica la suprapreturi, sute de nimicuri. Necolaiciuc nu putea sa faca ani la rand asemenea operatii fara stirea sefilor sai. El a avut aprobarea “familiei”. Iar in fruntea familiei s-a aflat domnul Traian.

Din familia domnului Traian, in sensul ei restrans, face parte un frate care conduce efectiv un plan ilegitim de interese la Constanta, amestecat in fel de fel de operatiuni dubioase, o fata care invoca faptul ca a castigat sume exorbitante ca notar intr-o comuna amarata din Romania – fara a putea produce vreo proba in acest sens –, o alta fata care a intrat nu numai in istoria contemporana a mondenitatii, ca sa ma exprim elegant, ci si in istoria gramaticii romane, un Bercea Mondial, printr-o rudenie pe cale religioasa, personaj despre care nu mai e nimic de adaugat si, mai nou, tot printr-o alianta religioasa, un asa-zis print Paul de Romania si o asa-zisa printesa Lia. Tot de Romania.

Dar tot din “familia” domnului Traian, de asta data in sensul larg al cuvantului, mai fac parte si un Vasile Blaga, astazi hulit intr-un mic scandal de alcov, o Elena Udrea, pe cai atat de mari incat fustele ii stau agatate in nori, un Emil Boc, cel mai slab prim-ministru din trecut, din prezent si din viitor si, de ce nu, si proaspata vedeta Edmond Talmacean. Desigur, nu am intentia sa uit de Monica Iacob-Ridzi, temporar abandonata intr-o imbratisare cam tandra a Justitiei sau de Roberta Anastase, reinventatoarea aritmeticii.

Familia vizibila a domnului Traian este, desigur, mult mai mare. Despre ea se vorbeste azi destul de insistent. Extrem de interesanta, insa, este si familia invizibila a domnului Traian. Cea din serviciile secrete. Despre ea se va vorbi cu certitudine. Si in detaliu. Dar mai tarziu.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.