Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

DNA SI NICUSOR DAN IN SCENARIUL OPRESCU. LA UN PAS DE MARELE FINAL

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 21 ianuarie 2022 la 11:31, in Politics. 675 vizualizari Intra in discutie TaguriDNA, nicusordan, oprescu shortlinkhttp://crct.ro/nz2u

Probabil o premieră istorică: un înalt demnitar al statului, primarul general, ține o conferință de presă în timp ce procurorii DNA îi percheziționează biroul. Dincolo de acest aspect ieșit din comun, povestea nu e nouă, am mai văzut-o nu demult și ea s-a terminat cu eliminarea din schemă a primarului. Sunt, deci, mari șanse ca Nicușor Dan să părăsească anticipat fotoliul de edil al Capitalei. Un sacrificiu ritualic pe altarul uriașelor probleme ale guvernului, în miez de iarnă? Va fi Nicușor Dan executat pentru a se mai da drumul supapei nemulțumirilor populare?

DNA și Jandarmeria au declanșat azi percheziții la primăria generală într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. Potrivit presei, perchezițiile vizează Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc sesmic.
Procurorii percheziționează biroul primarului general Nicușor Dan și ridică documente privind angajări ilegale în primărie.

În august 2021, Inpolitics dezvăluia în premieră că DNA a deschis un dosar penal, cu numărul 103/P/2021, în urma plîngerii unei foste angajate din Primăria generală, consilier personal al primarului detașat ca Inspector de Specialitate în cadrul Serviciului Urmărire, Derulare Contracte de Investiții din cadrul Administrației Municipale de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic.
La acea vreme, procurorii DNA cereau primăriei, printr-o adresă oficială, să furnizeze copii ale datelor complete ale tuturor persoanelor angajate de primarul general Nicușor Dan la cabinetul său începînd din 1 octombrie anul trecut și pînă pe 21 iulie a.c. Documentele includeau numirile și demiterile din respectivul cabinet, cu tot cu cei 12 consilieri personali ai primarului, contractele de muncă ale acestora, delegări, detașări șamd. Termenul pînă la care procurorii cereau documentele, în virtutea codului de procedură penală, era 20 august.

E foarte probabil ca descinderile de azi să fie în cadrul respectivului dosar.
De ce a durat atît de mult de la acel moment pînă la perchezițiile de azi, e greu de spus.
O ipoteză cu greutate ar fi că Nicușor Dan a fost lăsat să se încarce, controlat și masiv, cu ura bucureștenilor, pentru a fi detonat la momentul potrivit și să se mai dea drumul supapei nemulțumirii populare.

Iar momentul actual, în care guvernul e cocoșat de scandalul facturilor și nu numai, premierul e pus la zid ca plagiator, iar președintele e la cea mai scăzută cotă de încredere, chiar e unul în care e nevoie de ceva satisfacție populară.

Scenariul Nicușor e identic cu cel al lui Oprescu.

Pe 6 septembrie 2015, procurorii DNA și jandarmii au descins în primăria lui Sorin Oprescu, i-au percheziționat biroul și au ridicat de acolo documente.
Percheziții similare erau în alte cîteva locuri, în frunte cu Societatea care administra complexul de la Mogoşoaia şi cu Administraţia Cimitirelor din Capitală. Acuzațiile erau de șpăgi contra contracte publice.
Seara, Oprescu a primit arest preventiv, apoi, pe 15 septembrie a fost suspendat din funcția de primar general și cam ăsta a fost finalul mandatului său.
Imediat după arestare, cîteva zeci de persoane și-au manifestat bucuria pornind pe biciclete din Piața Universității până la sediul DNA, în frunte cu activistul civic Nicușor Dan.

Acum, situația se repetă, cu Nicușor Dan în rolul lui Oprescu.
Personaj care a cam rămas al nimănui, politic, nici USR, nici PNL nemaifiind interesate să-l revendice și, implicit, să-l apere, Nicușor Dan are toate șansele să urmeze același parcurs cu doctorul. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.