Reteaua Corect

Dezvăluire de proporții: câte rachete nucleare au, de fapt, americanii

Scris de newsreporter in 16 Mai 2023 la 08:56, in Politics. 309 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, rachete nucleare, sua shortlinkhttp://crct.ro/nBjX

Statele Unite au dezvăluit luni seară datele privind arsenalul său strategic de descurajare nucleară, spunând că vor să respecte tratatul de dezarmare nucleară New Start şi îndemnând Rusia, care şi-a suspendat participarea, să facă acelaşi lucru, notează AFP, informează Agerpres, potrivit Știripesurse.

La 1 martie, Statele Unite aveau desfăşurate în total 662 de rachete balistice intercontinentale - o cifră care include rachetele de la bordul submarinelor şi bombardierelor -, dotate cu 1.419 focoase nucleare şi 800 de lansatoare, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Rachetele balistice intercontinentale au o rază de acțiune de peste 3000 de kilometri, iar impactul lor cu ținta este devastator. Întreg arsenalul nuclear al SUA ar șterge Rusia sau un întreg continent de pe hartă în doar câteva ore.

"Statele Unite cheamă Rusia să-şi respecte obligaţiile legale reintegrând acordul New Start şi măsurile de stabilizare, transparenţă şi verificare pe care le conţine", adaugă comunicatul.

Rusia şi-a suspendat în februarie participarea la tratatul New Start, în represalii la ajutorul acordat de occidentali în războiul din Ucraina. Această decizie a fost denunţată la unison de puterile occidentale.

Tratatul New Start

Semnat în 2010, Tratatul New Start este ultimul acord bilateral de dezarmare nucleară între ruşi şi americani. Moscova anunţase deja la începutul lui august suspendarea inspecţiilor prevăzute la bazele sale militare.

Acordul New Start limitează arsenalele celor două puteri nucleare la maximum 1.550 de focoase strategice ofensive desfăşurate de fiecare, o reducere de aproape 30% faţă de limita anterioară stabilită în 2002. De asemenea, limitează numărul de lansatoare şi bombardiere grele la 800.

Tratatul New Start prevede în special verificări de o parte şi de alta ale arsenalelor, care au fost suspendate de epidemia de COVID-19. Administraţia preşedintelui american Joe Biden a încercat să le revigoreze, fără succes, mai scrie AFP.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.