Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Detinutul politic

A doua arestare a lui Vantu este mai scandaloasa decat prima. Pur si simplu pentru ca este consecinta unui contract comercial. S-a creat un litigiu intre parti. De unde pana unde un asemenea litigiu poate conduce la arestarea unui om? In baza caror probe? Sunt probe inregistrarile facute de una dintre parti? Sau de ambele parti? Oare de ce stiam cu certitudine, si nu eram singurul in aceasta situatie, ca, pana la sfintele sarbatori de Pasti, Sorin Ovidiu Vantu urmeaza sa fie arestat? Oare de ce stiam si stiu care este motivul real? Si anume ca acesta este de natura strict politica?

In urma cu circa doua saptamani, l-am vizitat pe Sorin Ovidiu Vantu. L-am gasit pe alee, unde se deplasa intr-un carucior ale carui roti le invartea cu ajutorul mainii. Era vesel. Mi-a spus ca o minune se pare ca ii salveaza viata. Avand interdictia judiciara de a parasi Romania si fiind, deci, in imposibilitate de a-si opera inima in clinica de la Viena, singura dotata cu cele necesare, pentru o a doua interventie, Sorin Ovidiu Vantu nu mai avea nicio sansa de a-si trata rotula zdrobita. A singurului picior pe care s-ar mai fi putut sprijini. Mi-a marturisit ca, la recomandarea unui prieten, a identificat un bioterapeut. Si care, spunea el, face minuni. Spera ca, incet, incet, sa isi revina si, intr-o buna zi, sa se poata sprijini din nou pe picior. Fara a mai fi necesara o interventie chirurgicala. I-am spus atunci, glumind, ca, daca ar lansa pe piata aceasta istorie, nu l-ar crede n-meni. S-ar face imediat afirmatia ca este vorba de un truc. Mi-a raspuns, razand, ca, daca l-ar filma toate televiziunile din lume, rauvoitorii tot nu ar crede nimic. Imi este cu neputinta, indiferent cata imaginatie am, sa-mi dau seama cum se poate descurca, in aceste conditii, Sorin Ovidiu Vantu, in celula sa.

De circa o luna, stiu - si, cu certitudine, nu sunt singurul - ca Sorin Ovidiu Vantu urma sa fie arestat inainte de Pasti. O ceruse expres, conform sursei mele jurnalistice, Presedintele Traian Basescu. Intr-o discutie, purtata pe un ton rastit, cu Laura Codruta Kovesi. De altfel aceasta, ulterior, s-a plans unor apropiati. La randul sau, Presedintele Traian Basescu, intr-un alt cerc, de asta data politic, a facut afirmatia ca, daca il anihileaza pe Vantu, neutralizarea lui Dan Voiculescu este o simpla jucarie. “Pentru ca il am la mana”. Daca asa stau lucrurile si nu am fost dezinformat, atunci nu pot decat sa remarc ciudata coincidenta. Dupa ce, la randul meu, le-am relatat ceea ce aflasem unor apropiati, inclusiv lui Sorin Ovidiu Vantu, iata ca arestarea s-a produs. Fix inainte de Pasti.

Noi, cei care stiam ca Sorin Ovidiu Vantu va fi arestat, ne imaginam ca acest eveniment va avea o legatura directa cu extradarea lui Nicolae Popa. Si ca i se va “dresa”, in continuare, faimosul dosar de favorizare a infractorului. Iata insa ca procedeul ales este infinit mai pervers. Vantu este arestat sub pretextul unui santaj, pentru a fi, ulterior, “plimbat” din dosar in dosar. Astfel incat sa devina improbabila, daca nu cumva chiar imposibila, punerea sa in libertate.

Si care este proba? O declaratie a personajului cu care el se afla intr-un litigiu comercial? O inregistrare, facuta de acesta, fara respectarea procedurilor obligatorii pentru o proba intr-un dosar penal? Pana cand opinia publica nu va primi raspunsuri concludente la intrebarile de mai sus, Sorin Ovidiu Vantu ramane un detinut politic.

Comentarii (4):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.