Reteaua Corect
Dan Chitic

Despre trădarea în formă continuată

Scris de Dan Chitic in 30 septembrie 2022 la 10:38, in Politics. 854 vizualizari Intra in discutie Taguriblaxi oil, Engie, gaz, marea neagra, raraes bogdan, tradare shortlinkhttp://crct.ro/nAf1

A apărut mai ieri Rareș Bogdan care ne spunea cum că gazul din Marea Neagră extras de Blaxi Oil and Gaz este a fost contractat de grupul Engie și este în totalitate exportat, scos din România. Și că ar trebui aplicată nu știu ce lege foarte clară care spune că statul are prioritatea de a achiziționa gazul extras de la noi „şi doar dacă statul român refuză gazul respectiv atunci se intră pe piaţa internaţională.”

Doar că această lege nu există, și aceste norme au fost excluse din Legea Offshore nr. 256 din 12 noiembrie 2018. Vă aduceți aminte, e acea lege pe marginea căreia am făcut scandal încă din 2018, iar anul acesta eu, Dan Chitic, am depus un set de amendamente în Parlament, amendamente toate în favoarea statului și cetățeanului român respinse incoprore de către Parlament.
Mai mult, atunci când în Parlament au fost introduse modificările criminale la Legea Offshore făcute de Ciucă - Ciolacu - Hunor - Pambuccian, pentru a îndulci pastila amară a trădării, șefii la #CoalițiaTrădării au introdus un alineat care permitea României să beneficieze prioritar de resursele sale în caz de „CRIZĂ ENERGETICĂ”. Acea propunere suna așa: „Prin derogare de la aliniatul (1) si/sau (2), Guvernul, prin Hotarare de Guvern, la propunerea Ministerului Energiei, in situatie de criza energetica si/sau de distorsiune a aprovizionarii cu gaze naturale a Romaniei, poate lua măsuri de vânzare cu prioritate în Romania, a cantităților de gaze naturale extrase din perimetrele respective.” Ar fi trebuit să fie alineatul 3 al articolului 20 din Lege.
Doar că… acel alineat nu trecut de Parlament. Așa, și ultima posibilitate ca cetățeanul român să beneficieze de gazul românesc a dispărut! Chiar și noțiunea de „criză energetică” a dispărut din forma votată de Parlament.
Știau ei, trădătorii, de ce!!!
Cât despre „prioritatea” Statului român de a achiziționa resursele de gaz ale României, aceasta pur și simplu NU EXISTĂ în #LegeaOffshore, așa cum a fost modificată anul ăsta de majoritatea parlamentară trădătoare!!! În fapt, singurele mențiuni referitoare la statul român în Legea Offshore sunt cele în care statul român se obligă să facă gratuit, să scutească de la plata taxelor și redevințelor și eventual să despăgubească exploatatorii multinaționali. Atât!
De aceea, îl provoc pe domnul Rareș Bogdan să ne citeze și să ne indice care sunt dispozițiile legale care dau prioritate achiziționării gazului românesc de către statul român. Această provocare o fac oricărui membru al guvernului și al majorității trădătoare care a votat această Lege Offshore, o lege rușinoasă prin care am cedat complet și pentru totdeauna gazele din Marea Neagră exploatatorilor străini.
Singura soluție pe care noi, cei din #CoalițiaPentruNațiune o vedem în această situație de reală criză energetică este modificarea Legii Offshore în regim de urgență, modificare care, în interesul cetățeanului și statului român vor trebui să conțină propunerile noastre de amendamente respinse pe repede înainte de parlamentarii coaliției trădării.
În caz contrar, ipocrizia unor propagandisti nu va putea ascunde trădarea în formă continuată de care se face vinovată #CoalițiaTrădării care guvernează în acest moment România!
Oricum, atunci când vă uitați în facturi și vedeți prețurile exorbitante pe care le plătiți pentru frigul din case, să știți cine e de vină: nu, nu Putin (căci noi puteam fi în proporție de peste 90% independenți față de gazul rusesc), ci trădătorii care ne conduc și care au cedat pe nimic gazele și resursele care vă aparțin!
De aceea si noi cei din Coaliția pentru Națiune vom fi în stradă pe 2 Octombrie!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.