Reteaua Corect
Alexandru Petria

Despre Romania ocupata

Scris de Alexandru Petria in 01 ianuarie 2011 la 16:57, in Politics. 371 vizualizari 3 comentarii Tagurilibertate, ocupata, românia shortlinkhttp://crct.ro/nalB

Tara noastra nu mai este libera, ci este condusa de creditorii sai. Suntem intr-o criza si decadere spirituala, sociala si economica. Este eliminat tot ce constituia firescul in tara noastra. Acest lucru il cer acum creditorii nostri. Din aceste considerente, constatam ca suntem un stat aflat in stare de ocupatie, care executa docil ordinele stapanilor sai.

„De ce nu am rezolvat problemele economice si sociale mai devreme, pentru nu a ajunge la situatia actuala? – Pentru ca de mai multe decenii statul nostru este condus de aceleasi persoane. Avem o conducere care nu poate sa-si asume responsabilitatea in fata propriului popor, o conducere care nu poate vorbi in limba Adevarului. Ea dezvolta doar lichelismul, pentru ca unicul sau scop este cucerirea si impartirea puterii politice. Cu toate acestea, chiar si poporul, noi insine, ne comportam iresponsabil. Ne-am lasat in mrejele bunastarii, imbogatirii usoare, vietii libertine si vointei de imbogatire si nu ne mai intereseaza Adevarul.

Astazi, traim in mod tragic dilema descrisa de Dostoievski – “Libertate sau fericire”. Am ales un succes fals si am pierdut libertatea personala si a tarii noastre.

Noi, parintii vostri spirituali, vrem sa aducem reprosuri si noua insine. Avem si noi o parte de vina pentru criza actuala. Stim ca deseori v-am suparat, v-am si intristat. Scandalurile adevarate sau false au fost utilizate din plin de cei care incearca sa rupa legatura dintre Biserica si popor, subminand increderea voastra fata de Biserica”.

Daca ati crezut vreun moment ca este vreun text elaborat de capii Bisericii Ortodoxe Romane sau al altui cult din Romania, atunci sunteti naivi si fermecati inca de frumusetea povestilor. Fragmentul face parte dintr-un apel recent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Elene adresat poporului grec. Desi am rezerve serioase ca Biserica (oricare!) are priceperea si indreptatirea sa rezolve chestiunile zilei, ba chiar am convingerea ca nu este treaba ei, am redat lungile fraze de mai sus fiindca reprezinta un act de patriotism. Cuvintele sunt valabile si la noi, cu nuante infime. Dar, din lasitate, nu se inghesuie multi sa le rosteasca, desi adevarul lor pluteste in aer ca disperarea si incrancenarea. Da, realitatea e ca si Romania este un teritoriu ocupat.

Cred ca 2011 va sta sub semnul recuceririi tarii. Din mainile guvernantilor lipsiti de scrupule, in primul rand. Si, ca intr-o lupta cu un dusman, orice o sa fie posibil.  

Comentarii (3):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.