Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Despre Proiectul Gold vizând prezidențiabilii

Grupul de Gândire Liberă Gold FM a făcut un important pas înainte, înființând Institutul Gold. Iar Institutul Gold a publicat până în prezent primele două rapoarte lunare referitoare la mediile politice interne și externe. Starea internă a partidelor și candidaților la prezidențiale. Demersul are o importanță deosebită. Pentru că el însoțește o altă dezbatere, pe care acum o putem face publică, din interiorul Grupului de Gândire Liberă Gold: profilul viitorului președinte.

Așa cum, pe bună dreptate, a remarcat Cozmin Gușă, constatăm cu satisfacție că un demers întreprins de noi de mai mult timp, acela de a încerca, fără să nominalizăm persoane, cel puțin pentru moment, să identificăm trăsăturile indispensabile ale unui președinte nu numai eligibil, ci și cu adevărat pozitiv în ceea ce privește interesele vitale ale României, a fost completat și de jurnaliștii de la Cotidianul. Este bine că se întâmplă așa. Este bine că există din timp asemenea preocupări. A sosit acum momentul să facem câteva precizări.

În mod deliberat, investigăm din perspectiva de mai sus societatea românească, nevoile ei, în funcție de prioritățile statului român pe termen scurt, mediu și lung, raportate la interesul național, dar și la conjunctura externă, fără a pune carul înaintea boilor. Stabilim mai întâi împreună, de comun acord, care sunt trăsăturile indispensabile ale unui viitor președinte al României, elaborăm atâtea portrete robot câte sunt necesare și abia la sfârșit încercăm să identificăm nu un potențial candidat, ci mai mulți, de stânga, de centru și de dreapta. Când, nu peste multă vreme, ne vom apropia de acest stadiu, vom face apel la publicul Gold FM, solicitându-le celor care ne urmăresc colaborarea. Fiecare își va putea aduce astfel contribuția. Când vom fi gata, vom anunța că suntem în măsură - și vom și face acest lucru - să propunem clasei politice și opiniei publice din România soluții alternative.

Este și va fi un important exercițiu democratic, un important exercițiu al gândirii și dezbaterii libere. Fără prejudecăți. Fără partipriuri politice. Fără niciun fel de intenții ascunse. Desigur că, ulterior, va fi treaba partidelor politice să-și propună candidații, ținând sau neținând cont de opiniile Grupului de Gândire și Institutului Gold. În final, cetățenii vor decide. Suntem interesați ca cetățenii decidenți să fie în număr cât mai mare. Nu poate funcționa o democrație adevărată, în condițiile în care se prezintă la vot pentru a-și decide viitorul doar între 25% și 30% dintre cetățeni. Statul român este eșuat nu numai din vina dovedită a multor reprezentanți de seamă ai clasei politice, ci mai ales pentru că cetățenii nu se prezintă la vot. Ei nu se prezintă la urne pentru că nu au încredere în persoanele pe care urmează să le aleagă. Și nici în proiectele pe care le prezintă partidele. Pentru a-i recâștiga de partea democrației, pentru a le insufla mai multă încredere, trebuie să-i facem participanți la cele mai importante decizii. Una dintre acestea este cea vizându-i pe candidații la alegerile prezidențiale. Acesta este obiectivul final al demersului nostru.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.