Reteaua Corect
Razvan Dumitrescu

Despre cum da lectii un “potential infractor”

Scris de Razvan Dumitrescu in 05 februarie 2013 la 19:59, in Politics. 251 vizualizari 1 comentariu Taguriinfractor, lectii, potential, Traian Basescu shortlinkhttp://crct.ro/nisV

Traian Basescu ne-a explicat in direct si la ora de maxima audienta conceptul de “potential infractor”. Nu prezumtiv cum ar fi fost corect ci potential! Nu stau acum sa-i explic domnului Guvernator ce diferenta fundamentala este intre cei doi termeni, am decis sa accept definitia dansului cu tot ceea ce decurge de aici.

Asadar, Basescu spune urmatoarle: ”Cand un trust de presa are ca proprietar un potential infractor care utilizeaza mijloacele mass media pentru a-l decredibiliza exact pe acela care urmeaza sa-l judece, CE reactioneaza(…)Vorbesc de un potential infractor, devenind infractor dupa ce constata instanta, dar un potential infractor.”

Merita analizata toata constructia debitata de personajul in cauza, dar deocamdata ma voi referi la esenta. Asadar cel ce-si spune seful statului, in ciuda faptului ca aceasta titulatura nu exista in Constitutie, ne indica felul in care ar trebui sa judecam oamenii. Dupa stiinta mea, dansul este primul si singurul presedinte al Romaniei care la intrarea in mandat avea in mod oficial calitatea de inculpat, este vorba despre dosarul “Flota”. Conform definitiei pe care ne-a dat-o in direct la TV, dansul se incadreaza singur in categoria “potential infractor”. Vorbesc de potential infractor, devenind infractor cu acte in regula dupa ce constata instanta,doar ca in cazul sau tribunalul nu constata in niciun fel pentru ca ni se spune ca dosarul lui Basescu este suspendat pe motiv de imunitate!

In rest, toti politicienii acuzati ar trebui sa se retraga de indata, fara a mai astepta verdictul la tribunal. Daca esti “potential infractor” ajuns presedinte, ai dreptul sa decizi cel putin declarativ cine ar trebui sa ramana si cine ar trebui sa plece de pe scena fara a mai fi nevoie de decizia instantei!

In timp ce senatorii, deputatii sau ministrii pot fi oricand trimisi in judecata de procurori, iar procesul nu poate fi oprit, imunitatea prezidentiala face dintr-un “ potential infractor” un om protejat. E foarte bine!

Toata constructia verbala a domnului Basescu poate fi aplicata foarte bine si domniei sale in felul urmator: cand niste institutii ale statului au ca sef un “potential infractor” care le poate utiliza pentru a-i decredibiliza pe cei care-i fac publica activitatea, cum se numeste treaba asta?

Prin ce mecanisme legale si constitutionale se poate feri Romania de un “potential infractor” ce ar putea fi dispus sa-si foloseasca toata puterea politica si institutionala a functiei detinute pentru a scapa de propriile-i probleme de natura penala?

Daca nu avem un raspuns clar la aceasta intrebare inseamna ca nu traim intr-un stat de drept!

 

Sursa: DC News

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.