Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Desființarea Forumului German

Este o știre de Breaking News. Atât pentru România, cât și pentru Europa și alte state interesate ale lumii. În scurt timp va fi inițiată procedura de dizolvare a Forumului Democratic al Germanilor din România. O procedură aparent excesivă. Chiar scandaloasă. În același timp, un examen excepțional pentru autoritățile judecătorești din România.

Cum se ajunge într-o asemenea situație? Cum de se pune problema desființării unui ONG înființat după 1989, condus ani de zile de domnul Klaus Iohannis și care, prin statutul său, apără interesele  unei comunități etnice, culturale și spirituale, care a îmbogățit timp de sute de ani civilizația Țărilor Române?

Istoria acestui eveniment, care în scurt timp ar putea să facă înconjurul lumii, nu este deloc atât de complicată cum pare. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, comunitatea sașilor din România a fost organizată de către o organizație numită Grupul Etic German.  Grupul Etnic German a devenit în scurt timp o remorcă a autorităților fasciste, un instrument prin care zeci de mii de sași au fost atrași în rândul trupelor SS  și, în același timp, un mecanism prin care au fost devalizate averi ale comunității germane, adunate de-a lungul a sute de ani, averi ale unor români aflați în opoziție cu regimul fascist, dar și numeroase averi ale evreilor, luate cu japca, pe prețuri de nimic, sub presiunea legilor care îi discriminau din ce în ce mai mult.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, prin Convenția de Pace și Convenția de Armistițiu, s-a stabilit între altele că Grupul Etnic German a fost o organizație criminală și s-a decis scoaterea acestuia în afara legii și confiscarea de către statul român a tuturor bunurilor pe care  deținea. Regele Mihai al României s-a conformat și a semnat decretul de dizolvare a Grupului Etnic German. Iar ceea ce a urmat ține de science-fiction.

După 1989, pentru a-și proteja interesele, obiceiurile, cultura, spiritualitatea, sașii au decis crearea unei noi organizații, intitulată Forumul Democratic al Germanilor din România. Acest ONG a fost mulți ani condus de către Klaus Iohannis, inclusiv în perioada în care acesta a deținut și funcția aleasă de primar al Sibiului. Cuiva, poate chiar lui Klaus Iohannis, i-a venit ideea ca printr-o jonglerie, în care urma să fie antrenată justiția locală, să poată revendica și obține bunurile confiscate în trecut în urma tratatelor internaționale și a decretului regal și care aparținuseră Grupului Etnic German. Concret, a fost făcută o solicitare pe adresa justiției din Sibiu, prin care acesteia i s-a cerut ca, în urma unui proces, să stabilească faptul că Forumul Democratic al Germanilor din România este descendentul Grupului Etnic German. Această solicitare a fost scrisă negru pe alb în acțiunea aflată pe agenda justiției din Sibiu. Nu după mult timp, instanța s-a pronunțat și, printr-o hotărâre definitivă, a stabilit că organizația criminală intitulată Grupul Etnic German s-a reîncarnat în organizația condus de Iohannis, numită Forumul Democrat al Germanilor din România. După care au urmat rând pe rând revendicarea și restituirea proprietăților, care fuseseră confiscate o dată cu dizolvarea organizației fasciste de tip criminal.

Așadar nu numai că există o hotărâre judecătorească definitiv care stabilește această descendență, dar ea a fost și materializată prin preluarea a mii de bunuri și de imobile care aparținuseră în trecut Grupului Etnic German.

Prestigioși experți internaționali au studiat acest caz, l-au documentat temeinic și au stabilit că au fost încălcate în mod grav tratatele internaționale încheiate de marile puteri la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și angajamentele ferme asumate atunci de România. În consecință, săptămâna viitoare probabil, justiția va primi solicitarea de dizolvare a Forumului Democratic al Germanilor din România, în calitatea acestuia de succesor atestat printr-o decizie judecătorească definitivă a Grupului Etnic German.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.