Reteaua Corect

Deputat PNL, curaj nebănuit: e timpul să reglementăm Facebook, să nu ne mai bage pumnul în gură

Scris de newsreporter in 12 ianuarie 2021 la 09:53, in Politics. 526 vizualizari Intra in discutie Taguridaniel gheorghe, deputat PNL, facebook, reglementare shortlinkhttp://crct.ro/nxdT

Deputatul PNL Daniel Gheorghe ia taurul de coarne în scandalul rețelelor sociale și propune, într-o postare încă prezentă pe Facebook, măsuri anti-trust la nivelul Big Tech, scrie Inpolitics.

”La începutul sec. XX, un președinte american republican, subliniez republican, Theodore Roosevelt a inițiat legislația anti-trust care a spart marile monopoluri industriale apărute în epoca expansiunii nelimitate din a doua jumătate a sec. XIX, lucru care a dus la echilibrarea economiei americane și la asigurarea climatului de bunăstare si dezvoltare durabilă care a marcat Statele Unite ale Americii în întreg secolul XX.
Acum este timpul ca un nou set de măsuri anti-trust să fie aplicate și în ceea ce privește giganții „Big-Tech”.
Pornind din Statele Unite si extinse la nivel global, adoptate de fiecare națiune suverană în parte, acest pachet anti-trust aplicat marilor companii din segmentul rețelelor de socializare și al mediile sociale digitale este imperios necesar pentru a tempera abuzurile celor care controlează aceste rețele cât si pentru a crește gradul de competitivitate pe piață.

Nu putem permite ca Facebook, Twitter ori alții din acest segment extrem de influent astăzi să ne bage pumnul in gură cu „standardele comunității” si tot felul de reglementări scoase din burtă care calcă în picioare demnitatea umană, legi naționale, tratate internaționale și Constituții democratice!

Omenirea nu poate permite dictatura „Big-Tech”, fiecare națiune trebuie sa vegheze la apararea libertății de expresie și să nu permită eludarea legilor de către giganții erei digitale, atât în ceea ce privește drepturile fundamentale ale omului cât și sub aspectul financiar-fiscal care nici el nu este deloc limpede în ceea ce vizează capacitatea națiunilor de a încasa taxele legitime din activitățile derulate de sectorul big-tech pe teritoriul lor.
Anarhia digitală nu poate fi decât un factor de destabilizare generală și o amenintare directă la siguranța națională a fiecărei țări în parte!
Soluții în fața acestei vulnerabilitati globale există: legi anti-trust aplicate la nivel internațional, amenzi foarte aspre, proporționale cu profiturile, aplicate împotriva tuturor abuzurilor „Big-Tech” și nu în ultimul rând un control fiscal real asupra acestor mega-afaceri care tind să se transforme în imperii digitale care dictează în mod obraznic, arbitrar si nedemocratic însuși viitorul omenirii!” scrie Daniel Gheorghe. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.