Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Denunț adresat Procurorului General al Statelor Unite

Un denunț venit din România. Și veți vedea singuri, stimați cititori, că este vorba de un denunț în toată regula. Este un eveniment fără precedent în istorie. Denunțați sunt în primul rând doi ambasadori ai Statelor Unite, care și-au îndeplinit misiunea la București. Pentru infracțiuni de trafic de influență. Dar și pentru paritciparea la un grup criminal organizat. Și nu sunt singurii. Mai sunt denunțate două multinaționale. Microsoft și KPMG. Un fost președinte al României și un fost prim-ministru. Denunțul este formulat de un fost ministru. De Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor. Și cu acest denunț se închide ciclul – poate – unui lung șir de evenimente fără precedent din România acestui an.

Voi posta de fapt două denunțuri. Unul adresat Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions, și altul chiar președintelui Statelor Unite, Donald Trump. Cele două documente au un conținut identic. Informațiile din aceste documente nu pot fi sub nicio formă ignorate de autoritățile din Statele Unite. Și nici nu vor fi. Denunțul cuprinde date și fapte și nenumărate informații verificabile care, dacă se confirmă, demonstrează fără echivoc faptul că doi ambasadori ai Statelor Unite la București Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein, împreună cu reprezentanți ai doi giganți, unul în domeniul IT, Microsoft, celălalt în domeniul consultanței, KPMG, și oameni din vârful politicii României, un președinte și un prim-ministru, au participat la fraudarea a zeci de milioane de euro aparținând statului român.

Acest demers este fără precedent în istorie. Niciodată nu a mai existat vreun denunț de acest fel. Și el încheie, dacă cumva încheie, seria neagră a unor premiere românești. Care, pe scurt au însemnat: 1). O auto-moțiune de cenzură, prin care o majoritate parlamentară și-a doborât propriul Guvern, 2). Numirea unui al doilea prim-ministru tip dronă, dirijat de statul paralel, numire făcută de o majoritate care pretinde că luptă împotriva statului paralel, 3). Un președinte al unui stat care iese în stradă și participă la o demonstrație neautorizată împotriva guvernului pe care l-a numit, 4). Singurul președinte al unei țări din istorie care își atacă propriul Guvern din străinătate, prin discursuri rostite în afara granițelor țării. Poate că această serie neagră se încheie. Cel puțin pentru acest an. Sau poate nu se încheie.

Citiți și vă cruciți! Ceea ce relatează fostul ministru al Comunicațiilor despre modul în care au acționat ambasadori Statelor Unite la București este halucinant. Dacă informațiile din documentele pe care le postăm sunt reale, veți afla cum a fost inițiată și organizată și de către cine și cu ce complicități una dintre cele mai consistente și sinistre fraude financiare din România acestor ani.

Am certitudinea că autoritățile din Statele Unite vor reacționa. Și vor face investigațiile necesare. Pentru că, din punctul de vedere al legislației din Statele Unite, dacă asemenea încălcări de legi se confirmă, situația este extrem de gravă. Le atrag atenția cititorilor mei că, la sfârșitul săptămânii trecute, însuși consilierul pentru securitate al președintelui Statelor Unite Donald Trump a fost silit să recunoască că a săvârșit o infracțiune, mințind în cursul unei anchete efectuate de procurori și că din acest motiv nu numai că a demisionat dar este pus în situația de a-și devoala complicii. Și nu este vorba, în acest caz, de fraude de zeci de milioane de euro. Dacă autoritățile din Statele Unite nu glumesc, vom descoperi relativ repede că nu glumesc nici în acest caz. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.