Reteaua Corect

Declaratie politica, Iliescu Lucian, senator PNL Giurgiu

Iliescu Lucian, senator PNL Giurgiu, a prezentat miercuri in Parlament o declaratie politica privind pasii ce trebuiesc urmati in vederea consolidarii democratiei. Va prezentam mai jos, integral, textul declaratiei:

Iliescu Lucian Iliescu Lucian
Sursa imagine: semnal.eu

Doresc sa fac aceasta declaratie politica in legatura cu o tema actuala care, pe masura ce ne apropiem de termenul tinta propus, va deveni subiectul de dezbatere al tuturor celor interesati de consolidarea democratiei, in Romania.

Formal, as putea spune ca ma refer la revizuirea Constitutiei. In fond, preocuparea mea, referitoare la consolidarea democratiei vizeaza o zona de reglementare mult mai larga.

Exceptand PPDD-ul, partid nou creat, nou intrat in Parlament, toate partidele politice parlamentare au parcurs ciclul democratic, al prezentei, atat la guvernare, cat si in opozitie. Practic, toate partidele avem experienta opozitiei parlamentare. Toate patidele avem experienta unei opozitii, uneori traumatizante, in plan general dar si individual, urmare a deficitului de democratie, urmare a exceselor majoritatii. Experienta recenta a ultimilor 4 ani, si nu numai, este relevanta. Nu vreau sa reamintesc episoade concrete, generate de formulari neclare ale textelor constitutionale dar, mai cu seama, insuficienta reglementare a unor situatii specifice activitatii parlamentare. Nu la analiza lor se refera aceasta declaratie politica.

Trebuie sa avem in vedere, sa ne fie limpede, in baza experientei politice pe care o avem toate partidele parlamentare, ca alternativa a opozitiei, ne asteapta pe toti pentru ca este ciclul firesc al democratiei.

Cred ca, fiind la guvernare, intr-o larga si solida majoritate, avand un cuvant decisiv, in reglementarile constitutionale, trebuie sa nu repetam eroarea de a uita ca aceste reglementari ne vor privi direct, atunci cand vom fi in opozitie. Revizuirile, de pana acum, ale legii fundamentale, au tinut seama, in mica masura de aceasta perspectiva si, fiecare dintre noi, la randul sau, am simtit acest lucru, in propria activitate.

Mai mult decat atat, paradigma democratiei, nu cuprinde doar textele constitutionale. Sunt si alte reglementari, amintesc acum doar regulamentele celor doua camere, pe care ar trebui sa le avem in vedere, sa le supunem analizei, inaintea revizuirii Constitutiei, pentru a nu ne gasi, mai tarziu, in situatia de a nu putea aduce imbunatatiri acestor reglementari, pentru ca noul text constitutional, revizuit, nu ne permite.

Declaratia mea politica este doar un semnal, intr-o formulare succinta, pentru a nu consuma din timpul colegilor senatori, dar intentionez sa revin, asupra acestui subiect cu elemente mult mai concrete.

 

ILIESCU LUCIAN

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.