Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Declarații-șoc ale ministrului Finanțelor. Vor cădea capete la SRI?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut azi afirmații stupefiante și de o maximă gravitate, care vor trebui să conducă, în mod firesc, la sesizări penale, dar și la demisii sonore la nivelul conducerii SRI. Ori dacă nu, la cea a ministrului.

Florin Cîțu a anunțat, astfel, că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone.
Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor.
„Este o metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc și unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf și cum îl împărțim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovați care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan” a spus Cîțu, conform Mediafax.
Ministrul Finanțelor spune că în ultimii trei ani datele de la buget au fost modificate după bunul plac, în mod discreționar, pentru folosul baronilor și partidului.
Cîțu a spus că au existat indicii cu privire la instrumentalizarea banilor publici în folosul baronilor și a dat ca exemplu derogări cerute de PSD de la legea responsabilității fiscale. Totul ar fi fost făcut cu complicitatea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Acuzația lui Cîțu este fără precedent la asemenea nivel.
Metoda registrelor duble se poate întîlni la nivelul unor firme comerciale dubioase, dar nu la nivelul guvernului unei țări.

Dacă declarațiile lui Cîțu sunt mincinoase, el trebuie să demisioneze sau să fie imediat demis din funcție.
Dacă ele sunt reale, problema se complică exponențial.

Pentru că în acest caz se va ridica automat următoarea întrebare: a știut SRI despre aceste grozăvii petrecute cu bugetul țării în interiorul guvernului și l-a informat, cum era firesc, din timp pe președintele României?
Dacă serviciul a știut și a informat, de ce Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție pe marginea unui asemenea subiect pînă acum?
Dacă serviciul nu a știut, de ce a ratat una dintre cele mai importante informații care se pot imagina, despre o amenințare directă și severă la adresa siguranței naționale?

Reamintim că rolul Serviciului Român de Informaţii, aşa cum este definit de legislația în vigoare, este ”de a contribui, împreună cu celelalte instituţii responsabile ale statului, la realizarea securităţii naţionale a României, prin înlăturarea ameninţărilor de natură a pune în pericol legalitatea, echilibrul şi stabilitatea economică, socială şi politică a ţării, precum şi drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale ale cetăţenilor”.

Rapoartele de activitate anuale ale SRI au conținut dintotdeauna capitole consistente dedicate problemelor economice, financiare, bancare etc, identificate de serviciu.

A informat sau nu SRI despre existența unui buget-parazit al statului, pe lîngă cel oficial, așa cum pretinde noul ministru de Finanțe?
Oricare ar fi răspunsul, implicațiile sunt obligatoriu devastatoare. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.