Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

De ziua lui Eminescu și a Culturii Naționale, Iohannis și-a decorat fotograful

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 16 ianuarie 2020 la 12:28, in Politics. 600 vizualizari Intra in discutie Taguridecorat, fotograf, iohannis shortlinkhttp://crct.ro/nvxH

Președintele Klaus Iohannis a decorat azi o serie de 13 personalități ale culturii cu ocazia zilei poetului național Mihai Eminescu, devenită ziua Culturii Naționale. Între aceștia se numără doi sași, unul dintre ei fiind un expert în arme medievale, iar celălalt un fotograf din Sibiu care are meritul incontestabil de a fi realizat un mare număr de fotografii ale actualului președinte pe vremea cînd era primar.

În semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit diverse ordine unor personalități de excepție ale culturii, precum Irina Sanda Cajal-Marin, Carol W. König, Enikő Szenkovics, Bálint György Szabó, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Cristescu, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu sau Fred Nuss. Cel din urmă este un fotograf de la un ziar sibian, vechi colaborator al lui Iohannis, amintit de el și în cartea ”Pas cu pas” pentru că era cel care importaliza pe peliculă realizările sale ca primar :

”Există un om care a fixat multe astfel de momente pe peliculă, contribuind, în acest fel, la marele album foto al unui Sibiu în sărbătoare. Mă refer la Fred Nuss, unul dintre cei mai longevivi fotografi ai oraşului. Ne-am întâlnit de fiecare dată când am inaugurat câte o lucrare sau când am vrut să imortalizăm un moment din viaţa oraşului. eu sunt foarte legat de oraş şi de viaţa lui, la fel şi Fred Nuss. De când se ştie, captează din spatele obiectivului nenumărate faţete ale Sibiului. aici a fost punctul în care ne-am întâlnit. De-a lungul timpului s-au strâns câteva poze în care apar alături de oameni care au venit şi mi-au întins mâna, care s-au fotografiat zâmbind cu mine. Zâmbesc şi eu în toate aceste poze. sunt pur şi simplu momente în care mă bucur că modul în care mi-am imaginat evoluţia Sibiului şi a administraţiei sale este apreciat de oameni. Cred că asta înseamnă, până la urmă, să fii un personaj charismatic: să ai capacitatea să-i convingi pe oameni că ceea ce faci este important şi să crezi în acel lucru. nu în sensul politicianist, acela în care convingi pe oricine de orice, indiferent ce crezi, ci în sensul unor convingeri tari, pe care să le pui în fapte” mai scrie în carte carismaticul nostru președinte, conform propriei evaluări.

Pentru fotografierea inaugurărilor primarului Iohannis, fotograful Fred Nuss a fost onorat miercuri cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.