Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

De ce a revocat-o Iohannis pe Kovesi azi

Administrația prezidențială a organizat un eveniment mediatic azi, la o oră, 10,00, la care președintele Klaus Iohannis de obicei se întoarce pe partea cealaltă în patul confortabil de la Sibiu, programul săptămînal, în cazul său, începînd de abia după orele 15,00, conform unor informații care s-au tot vehiculat în media de-a lungul timpului.

De ce a făcut Iohannis acest anunț AZI, fiind nevoit să apeleze la serviciile purtătorului său de cuvînt și nu mîine, în persoană, spre exemplu? Ori săptămîna trecută?

Răspunsul e simplu, în opinia noastră: anunțul prezidențial se înscrie într-o campanie de mari proporții derulate în ultima perioadă în presă și în politică, al cărei scop e acoperirea cît mai mult posibil a dezbaterilor și a votului final la legea offshore.

Cum votul final ar putea veni chiar azi după amiază, în Camera Deputaților, anunțul privind revocarea lui Kovesi vine perfect pentru îngroparea evenimentului.
Diseară, la talk-showuri, se va vorbi despre orice altceva decît despre gaze.

Asta, deși avem de a face, poate, cu cea mai importantă decizie politică post-decembristă, mai importantă decît privatizarea Sidex ori a Petrom, pentru că implică sume de ordinul zecilor sau chiar sutelor de miliarde de dolari. (Apropo, o observație de maximă importanță: toate datele despre mărimea rezervelor de gaze din Marea Neagră care se vehiculează provin de la firmele care au făcut explorările din perimetru, adică aceleași care le vor și exploata. Altfel spus, americanii sunt singurii care știu exact cîte gaze se află acolo și cîți bani fac ele.)

O decizie care, reamintim, a fost ținută la secret pînă acum două-trei săptămîni și a ieșit chiar și atunci la lumină doar pentru că au apărut mici divergențe între partea română și cea americană.
Altfel, am fi aflat de lege după promulgare, ori poate nici atunci.
O lege care ar fi trebuit dezbătută aprig în presă, dar am asistat doar la eforturile uriașe ale postului (american) PRO TV de a abate atenția de la ea prin campania emoțională dedicată tînărului mort în absența transplantului salvator. O campanie din seria unora folosite și în 1999, pe vremea bombardării Iugoslaviei de către americani.
O lege pentru care ar fi fost de așteptat să iasă masiv în stradă tinerii frumoși și liberi, îngrijorați că li se fură viitorul, dar care au ales să facă mucles.
O lege pentru care ar fi fost de așteptat să atragă criticile opoziției și să-l preocupe pe șeful statului, dar care a făcut să vină doar îndemnuri la adoptarea ei cît mai precipitată, dinspre PNL, și diversiunea Kovesi, dinspre Cotroceni. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.