Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

De ce pleaca MRU? Dar de ce a fost? Si cine vine?

Intrebari grele. MRU ar trebui sa plece de la SIE pentru tentativa de a oferi Ungariei, gratis, Fundatia Gojdu. O crima impotriva romanilor in valoare de minimum 3 miliarde de euro. Ar putea pleca pentru ca, in calitate de sef al Serviciului de Informatii Externe, apoi de prim-ministru si apoi, din nou, de sef SIE a facut in asa fel, incat sotia sa sa primeasaca de la Petrom, “sub acoperire”, lunar, mii de euro. Ar mai putea fi debarcat Mihai Razvan Ungureanu si pentru uriasa gafa legata de diferendumul, dintre Romania si Bulgaria, la Marea Neagra. Cand presedintele Klaus Iohannis a fost lasat in ofsaid. In absenta informatiilor SIE. Sau ar putea fi vorba despre tentativa de lovitura de stat din Turcia. Un alt episod in care oficialii romani nu au fost informati.

Sau, cine stie?, poate e Black Cube, o imprejurare in care s-a incercat punerea la zid a Laurei Codruta Kovesi. Ori, in acest context, poate s-a apreciat ca SIE  a protejat averile din strainatate ale coruptilor.

Dupa cum se vede, motive sunt nenumarate pentru decapitarea lui MRU.

Dar cine ii va lua locul? Candidatii sunt urmatorii: Dincu, Geoana, Hurezeanu, Diaconescu, Busoi si, ultimul pe lista, Dudu Ionescu. Daca va fi respectata regula de a pune sefi ai serviciilor secrete in oglinda, atunci va trebui sa fie cineva din zona PSD. Mai ales ca, fara voturile PSD, praful se va alege din propunerea lui Klaus Iohannis. Din aceasta perspectiva, cel mai calificat este Vasile Dincu.

Si mai interesant este insa sa aflam cum Dumnezeu s-a intors MRU intr-o functie atat de inalta, de sef al SIE, in care s-a dovedit nedemn in tura anterioara. Eu cred ca prin santaj. Iar daca a fost santaj, santajul MRU nu putea fi exercitat decat impotriva lui Klaus Iohannis si a varfului PSD care, la acea data, era Victor Ponta. In privinta lui Victor Ponta, obiectul santajului e usor de identificat. Prestatia acestuia in cadrul SIE. Dar in ceea ce il priveste pe Klaus Iohannis? Aici, misterul persista. 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.