Reteaua Corect

De ce nu e bun Geoană pentru PSD?

Scris de Cozmin Gusa in 19 ianuarie 2023 la 11:34, in Politics. 424 vizualizari Intra in discutie Taguricandidatura, dancila, dragnea, geoana, ponta, prezidentiale, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nALv

Am spus și cred că una dintre motivațiile aruncării în lupta politică a lui Ion Cristoiu de către Marcel Ciolacu (sigur, a fost o sugestie făcută în mod elegant) este aceea de a-l elimina în mod elegant, sugerându-i o simplă comparație cu Cristoiu, pe Mircea Geoană dintre prezidențiabilii PSD, transmițându-i să-și găsească alt cuib sau să-și facă alt cuib.

Dar am zis că el are un motiv în plus față de foștii președinți ai PSD-ului, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, care nici ei nu sunt buni pentru PSD pentru că și-au făcut partide, au încercat să submineze PSD-ul la alegeri, lucru pe care l-a făcut și Geoană după ce a plecat din PSD. Și-a făcut un partid, PSRO, cu care n-a făcut nicio brânză. Singurul care a făcut treabă a fost Ponta care a smuls destul de mult de la PSD și a dus Pro România și în Parlament, și în Parlamentul European. De fapt, în Parlament nu a mai reușit în 2020 la alegeri, pentru că nu a trecut pragul. A rămas doar în Parlamentul European. El și cu Băsescu, la limită, nu au mai trecut pragul în plan intern; sigur că este o operațiune. Nu prea i-a plâns nimeni, nici pe el, nici pe Băsescu.

Deci, Geoană având aceleași păcate ca și ceilalți trei președinți ai PSD, Dragnea care și-a făcut și își face și el partid, Viorica Dăncilă și-a făcut partid, am zis că mai este un motiv în plus. Motivul în plus este legat de incompatibilitatea între a fi reprezentantul Factorului Extern, oficial în cazul lui Mircea Geoană (e reprezentantul NATO), și publicul PSD. O asemenea calitate nu este prizată bine la nivelul publicului PSD, care a rămas naționalist într-o măsură mult mai mare decât spre exemplu este cel al PNL. Există o intersecție mare între cei care optează pentru PSD, dar ar vota și cu AUR-ul sau cu partide similare de tip suveranist dacă va fi cazul.

Deci motivul obiectiv pentru care Geoană nu mai merge astăzi la PSD, nu mai merge adică nu mai poate să fie la modă, nu mai poate să fie prezidențiabil, este această incompatibilitate venită din faptul că el este în mod oficial reprezentantul Factorului Extern. Deci să ne așteptăm ca Mircea Geoană, dacă se hotărăște să candideze, fie să fie sprijinit chiar de către partidele Factorului Extern, USR, REPER, Forța Dreptei și care or mai veni pe parcurs, fie să-și facă o platformă, care poate să fie o platformă de independent sau poate să fie o platformă politică cu ajutorul celor care îi poartă de grijă. Le dorim mult succes tuturor!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.