Reteaua Corect

Dacian Cioloș despre disputa mutării ambasadei României din Israel

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că liderii coaliţiei de guvernare "duc ţara într-o fundătură în politica externă", precizând că disputa pro-americani şi pro-europeni în ceea ce priveşte mutarea Ambasadei României din Israel "se dovedeşte şi ea a fi una falsă", informează Agerpres, consultat de Știripesurse.ro.

"Din păcate, nu mai sunt deloc surprins de capacitatea de manipulare şi deturnare a agendei publice de către liderii coaliţiei de guvernare. Ce mă sperie totuşi este entuziasmul aproape sinucigaş cu care, într-o căutare disperată de imagine şi profit personal, aceştia duc ţara într-o fundătură în politica externă. Disputa pro-americani şi pro-europeni în ceea ce priveşte mutarea Ambasadei din Israel se dovedeşte şi ea a fi una falsă. O demonstrează atât declaraţiile reprezentanţilor Serviciului European de Acţiune Externă al UE, cât şi cele recente ale reprezentanţilor Departamentului de Stat de la Washington", a scris marţi Cioloş pe Facebook.

Potrivit lui Cioloş, certurile interne şi plata unor poliţe politice nu întăresc poziţia României la nivel european, ci demonstrează că "suntem impredictibili şi neserioşi pentru partenerii externi".

"Până la instalarea guvernelor PSD - ALDE, România era percepută în regiune ca un factor de echilibru, stabilitate, ca un partener cu care se poate discuta. Asta era percepţia când am plecat noi de la guvernare la începutul anului 2017. Guvernul pe care l-am condus şi-a folosit atribuţiile de politică externă împreună cu cele ale preşedintelui, pentru a întări poziţia noastră. România ar avea tot interesul să-şi consolideze această imagine de partener credibil, serios, predictibil atât în UE cât şi în parteneriatul strategic cu SUA. Ceea ce face Guvernul PSD - ALDE este, din păcate, exact pe dos. Iar noi toţi, cei cărora chiar ne pasă de viitorul României, suntem cei care pierdem", a mai afirmat Cioloş.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.