Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Cursul de semantică al doamnei Kovesi

La nicio săptămână după ce l-a amenițat cu un proces pe Sebastian Ghiță, răspunzându-i astfel „inculpatului”, din nou doamna Laura Codruța Kovesi iese la rampă. De această dată, pentru a ține un curs de semantică. Făcând diferența specifică dintre colaborare și cooperare. Cu trimitere expresă la faimoasele protocoale. Despre care până de curând a spus că nici măcar nu existau. Tot o chestiune de semantică.

Realitatea e că, după aproape 10 ani, iese la iveală una dintre cheile de intrare în statul paralel.  Aceste protocoale, 66 la număr, au în epicentrul lor cel mai puternic serviciu secret al țării și, alături, într-un parteneriat de colaborare, de cooperare, de frăție, de osmosă, Direcția Națională Anticorupție. În baza acestor înțelegeri scrise, atât SRI cât și DNA au avut acces practic nelimitat la viața fiecărei persoane sau societăți comerciale, inclusiv a celor nou înființate. Grupurile de lucru, invocând lupta împotriva corupției și crimei organizate sau combaterea „guvernării ineficiente”, au început să controleze treptat statul român, iar aceste instituții de forță s-au substituit celor democratic alese sau democratic desemnate. Și, din acest punct, a început răfuiala cu toți cei care au încercat să reziste sau, mai grav, s-au opus acestui fenomen de tip fascist.

Doamna Laura Codruța Kovesi a negat existența protocoalelor. Chiar și atunci când pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a luat gura pe dinainte și, în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat că aceste protocoale sunt ilegale. Iar acum doamna Kovesi contestă și afirmațiile lui Daniel Morar, fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție, în prezent judecător al Curții Constituționale. Adevărul absolut îl deține, să fie clar, doar doamna Kovesi. Ceilalți, nu. Iar dacă afirmă altceva, urmează să fie ciuriți.

Și un mic detaliu de care va trebui să ne aducem în mod obligatoriu aminte în viitor. Parchetul General nu face parte dintre instituțiile care pot clasifica documente, transformându-le în secrete stricte de stat. Și, cu toate astea, orice om de bună credință poate observa că pe protocolul dezvăluit opiniei publice și existent în mod straniu în două versiuni, una a SRI-ului și alta a Parchetului General, există nu numai un număr de înregistrare dat de SRI și care atestă clasificarea documentului ca strict secret, ci și un al doilea număr de înregistrare, al Parchetului General. Condus la acea dată de doamna Laura Codruța Kovesi. Ori dânsa nu avea dreptul să clasifice documente. La fel cum Parchetul General de azi, în mod legal, nici nu poate declasifica. Cum va ieși din această încurcătură? Poate tot utilizând semantica.

Sau poate o scoate președintele Klaus Iohannis din încurcătură și, tăind nodul gordian, o revocă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.