Reteaua Corect

Cursa pentru șefia conservatorilor: Liz Truss primește sprijinul fostei sale contracandidate

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss, una dintre cei doi finalişti în cursa pentru postul de preşedinte al Partidului Conservator, a primit luni un sprijin important din partea fostei ministre a apărării Penny Mordaunt, ultima eliminată în alegerile interne din formaţiunea aflată la guvernare la Londra, au relatat luni seară Reuters şi AFP, potrivit HotNews.

Penny Mordaunt a pierdut cu o diferenţă de numai opt voturi faţă de Truss cel mai recent tur al scrutinului intern, pe prima poziţia plasându-se fostul ministru al finanţelor Rishi Sunak.

''Am fost a treia în această întrecere şi vă datorez tuturor să fiu un indicator, nu o roză a vânturilor, aşadar am făcut o alegere. Am văzut suficient pentru a şti persoana în care îmi voi pune încrederea şi ea este Liz Truss'', a spus Penny Mordaunt adresându-se asistenţei prezente la o dezbatere cu cei doi finalişti desfăşurată la Exeter, în sud-vestul Angliei.

Mordaunt se alătură astfel altor demnitari conservatori care şi-au exprimat sprijinul pentru Liz Truss (47 de ani) în ultimele zile, precum ministrul apărării Ben Wallace şi ministrul finanţelor Nadhim Zahawi.

Candidat preferat de deputaţii majorităţii conservatoare din Camera Comunelor, Rishi Sunak (42 de ani) este în mod clar mai puţin popular la baza partidului pentru a deveni viitorul şef al guvernului.

De la începerea campaniei electorale interne, Liz Truss şi Rishi Sunak au avut opinii divergente mai ales pe subiecte legate de fiscalitate.

Truss promite scăderi de impozite, anunţând că va reveni asupra creşterii cotizaţiilor sociale introduse în primăvară pentru a finanţa sistemul public de sănătate, pus la încercare de pandemia de COVID-19.

De partea sa, Sunak a promis că va avea trei priorităţi dacă va deveni liderul conservatorilor şi, implicit, prim-ministru al Regatului Unit: ''restabilirea încrederii, reconstruirea economiei şi reunirea ţării''.

El a criticat din nou planurile lui Truss de tăiere masivă a taxelor, pledând în schimb pentru o scădere graduală, de la 20% la 16%, până la finalul mandatului viitorului parlament.

Membrii Partidului Conservator, al căror număr este estimat la aproximativ 200.000 (mai puţin de 0,3% din populaţie), îşi vor putea exprima opţiunea printr-un vot prin corespondenţă până la 2 septembrie. Rezultatul este aşteptat pentru data de 5 septembrie.

(Agerpres)

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.