Reteaua Corect

Cum s-a spulberat faima armatei ruse

Scris de newsreporter in 26 Mai 2022 la 11:18, in Politics. 336 vizualizari Intra in discutie Taguriarmata rusa, Cristian Barbu, incompetenta shortlinkhttp://crct.ro/nzDF

Apreciatul general Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, analizează desfăşurarea războiului de până acum şi explică de ce o armată ca cea a Rusiei nu reuşeşte să facă progrese notabile în Ucraina, scrie Adevărul.ro.

O dovadă că lucrurile nu merg aşa cum se aşteptau ruşii este faptul că, lucru inimaginabil într-o ţară ca Rusia, analişti politici ruşi, chiar şi unii apropiaţi lui Vladimir Putin, au ajuns să critice armata rusă. „Acest lucru arată că cel mai probabil campania nu a fost dorită şi cerută de Şoigu şi de generali, ci mai sus, direct de către Putin”, spune generalul Cristian Barbu.    Înfrângeri dezastruoase precum cea de la traversarea râului Siverski-Doneţk au arătat nu doar că armata rusă e departe de faima ei, dar şi că ofiţerii ruşi sunt de multe ori depăşiţi de situaţie. „Pe de o parte vorbim de incompetenţă, pentru că eu sunt convins că dacă Putin ştia realitatea din Ucraina nu cred că pornea războiul. Sau dacă îl pornea, îl pornea altfel şi nu cred că numai după mintea mea. Ei au făcut şi o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani. Au pornit atacul inclusiv din Belarus, unde nu aveau nimic în spate, logistică, susţinere. Belarusul nu i-a susţinut, iar ei au rămas cumva rupţi de bazele din Belarus. Pe de altă parte, au plecat ca la defilare, cu tancurile pe autostradă, goneau cu viteză să vădă care ajunge primul la sosire, parcă erau la liniuţe”, consideră generalul Barbu.  

Generalul enumeră câteva erori uriaşe din seria de gafe ale ruşilor: „Primul exemplu este cu coloana aceea infinită de aproape 60 de kilometri cu tot felul de mijloace militare. Coloana a stat neclintită preţ de o săptămână, ceea ce e o greşeală fantastică. Apoi, desantul aerian de la aeroportul de lângă Kiev a fost iar o greşeală extraordinară. Bomboana de pe prăjitură a fost cu crucişătorul Moskva”.  

Incompetenţa îi costă pe ruşi  

Totul se învârte în jurul incompetenţei ruşilor şi a incapacităţii de a obţine informaţiile corecte şi de a  analiza situaţia aşa cum trebuie. El a comentat şi moartea misterioasă a unor oligarhi ruşi, dar şi arestarea unor generali căzuţi în dizgraţia lui Putin.   „Deci, fie n-au avut informaţii şi atunci a trebuit să facă ceva, dar au dovedit incapacitatea lor de a duce profesionist acest război. Şi în al doilea rând, probabil că au fost unii pe acolo să zică: domne, ne mor oamenii, nu ştiu ce. Adică să ridice puţin glasul, şi probabil că i-a anihilat şi tocmai în faza de început ca să creeze frică pe parcurs. Toată lumea să zică: «uau, uite ce pot să păţesc şi eu. Să mă astâmpăr, să îmi văd de treabă»”, explică generalul.

Continuarea pe Adevărul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.