Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Cum s-a furat?

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 05 octombrie 2020 la 10:44, in Politics. 10529 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, cristin petraru, csat, furat, Klaus Iohannis, soft, STS, vot shortlinkhttp://crct.ro/nwL7

O dezvăluire de o uriașă importanță a fost făcută de Cristian Petraru, fostul șef al Direcției de organizare a proceselor electorale din Autoritatea Electorală Permanentă. Informațiile furnizate de acesta au fost preluate de mai multe site-uri. Ele sunt explozive. Rezultă cu claritate că, dincolo de furtișagurile clasice, care se întâmplă la capătul tuturor campaniilor electorale, de această dată avem de-a face cu un furt major. Decisiv. Și perfect organizat. Sub aparența unei defecțiuni a unui biet soft. Evident, aparținând STS.

Pe scurt, situația este următoarea. Cu câteva ore înaintea alegerilor, fără ca operatorii să fi fost în prealabil instruiți, STS a implementat un soft pe care l-a achiziționat în secret, fără niciun fel de transparență, de la o așa-zisă societate oarecare specializată în IT. Și tocmai acest soft a dat rateuri după rateuri. Și a blocat ore în șir întregul sistem. Acest soft este cauza nepotrivirilor atât de numeroase între procesele verbale și poza lor pe tabletă.

Numărul de greșeli aparent neintenționate a fost uriaș. La nivelul întregii țări. Acolo unde reprezentanții partidelor politice au reacționat și au protestat, disputa a ajuns la birourile electorale. Ele, în absența funcționării respectivulu soft, au fost puse în situația de a tranșa lucrurile și respectiv disputa în favoarea și respectiv în defavoarea uneia sau alteia dintre părți. Numai că în toate birourile electorale, reprezentanții partidelor politice pot forma înțelegeri și majorități, luând decizii care dezavantajează un competitor sau altul.

Alegerile pe care le-a aplaudat președintele Klaus Iohannis au fost mai fraudate ca niciodată. În mai toate localitățile, cetățenii au votat degeaba. Fiindcă rezultatele au fost trucate de un soft așa-zis defect, astfel încât opera de măsluire a ajuns să fie finalizată în modalitatea pe care am prezentat-o mai sus de către comisiile electorale. Pentru ca frauda să fie bine bătută în cuie, într-un mod absolut „aleatoriu”, în fruntea comisiilor electorale, în cele mai sensibile locuri din țară, cum a fost de pildă Capitala, au fost plasați judecători și procurori luați direct de pe baricadele luptei anti-PSD. Procurori și judecători nemulțumiți de unele dintre măsurile luate de majoritatea parlamentară din jurul PSD legate de administrarea actului de justiție și de modul de promovare al magistraților. „Aleatoriu” au ajuns în fruntea acestor comisii fix semnatarii petițiilor pentru desființare Secției speciale de anchetare a magistraților.

Ca să fiu mai exact, este vorba de programul de însumare al datelor din toate procesele verbale. Mai întâi, ceea ce au reținut tabletele, care lucrează după un program al STS, nu se potrivește deseori cu procesele verbale. În al doilea rând, însumarea acestor date s-a făcut în mod defectuos. În al treilea rând, repartizarea mandatelor, care este o operațiune extrem de complicată, s-a făcut la rândul ei greșit, pentru că softul achiziționat pe ultima sută de metri de către STS nu a funcționat așa cum trebuie. Aparent, rezultatul alegerilor a fost dat peste cap în urma unor erori tehnice. În realitate, frauda a fost atent elaborată. Este o fraudă politică și electorală majoră. Originea ei se află la decidenți. La cei care au organizat în acest an alegerile. Serviciul de tehnică specială a fost doar instrumentul. O instituție militarizată, un serviciu secret, căruia i s-a încredințat soarta procesului electoral. Suntem singurul stat din Uniunea Europeană în care un serviciu militarizat, condus practic de la nivelul CSAT, instituție prezidată de președintele României, devine arbitru al procesului electoral. Și de aceea a ieșit ce a ieșit. Și de aceea l-am auzit pe președinte grăbindu-se să tranșeze lucrurile și să acopere uriașa mizerie, prin afirmația că alegerile din România s-au desfășurat în bună ordine.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.