Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis

La ultima conferință de presă pe care a inițiat-o, Klaus Iohannis a atras atenția asupra unui pericol major generat, de neîncrederea în autorități. În sensul că neîncrederea în măsurile pe care le iau acestea, determină neconformarea cetățenilor la regulile sanitare. Și, implicit, generează escaladarea pandemiei. Iar ieri Raed Arafat a făcut o declarație aparent halucinantă. În sens contrar. Declarând că autoritățile statului au pierdut războiul cu coronavirusul. Ce înseamnă asta? Care sunt consecințele?

Pierderea acestui război, în accepțiunea oficialului numărul unu în lupta cu pandemia, înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât faptul că autoritățile s-au predat. Cu alte cuvinte, că au depus armele. Nu mai au ce face. Pandemia a scăpat de sub control. Și, în prezent, se răspândește fără a mai putea fi stăvilită. Este o declarație de o gravitate extremă. Dacă o făcea un jurnalist sau un analist sau un om politic din opoziție, puteam să spunem mai treacă meargă. Dar propoziția fatală îi aparține unuia dintre cei mai importanți oficiali ai statului, răspunzător direct de luarea tuturor măsurilor adoptate împotriva răspândirii infecției în masă. Și răspunzător și în ceea ce privește aplicarea riguroasă a acestora. Primul efect al afirmației lui Arafat este că populația încetează să mai aibă încredere în măsurile impuse de autorități. Și, ca atare, nu le va mai respecta. Iar pandemia poate în aceste condiții să crească exponențial.

Mai grav este că probabil are dreptate. Arafat, nu Klaus Iohannis. În sensul că răspândirea infecției nu mai poate fi controlată. Este de multă vreme o răspândire de tip comunitar. În mod normal, un stat bine organizat și cu resurse suficiente ar fi avut posibilitatea să identifice în permanență toți contacții unei persoane infectate, pentru ca aceștia, la rândul lor, să fie carantinați și puși sub observație. Nu s-a întâmplat acest lucru. De acum încolo, putem spune „Dumnezeu cu mila!”. Spunând adevărul, predându-se literalmente, Raed Arafat l-a executat pe Klaus Iohannis.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.