Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

CUM INTIMIDEAZĂ ȚARUL PUTIN OCCIDENTUL PE MÎNA NECĂJITULUI KIM JONG UN

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 17 septembrie 2023 la 10:11, in Politics. 338 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVb

Presa lumii a acordat spații largi vizitei liderului nord-coreean în Rusia, în ultimele zile, care au mers de la specularea opțiunii sale pentru transportul cu trenul pînă la comentarii despre un așa-zis sprijin militar de care Putin ar avea mare nevoie de la nord-coreeni. Da, de la acea țară din care au dispărut demult șobolanii pentru că pur și simplu i-au mîncat oamenii disperați. Ne-am permite să avansăm o cu totul altă ipoteză: Putin nu face altceva decît să intimideze Occidentul folosindu-se de rotofeiul Kim Jong Un.

Cum asta?
Simplu, elementar: vizita lui Kim a însemnat doar un lung periplu pe la bazele militare și fabricile de armament rusești de vîrf, unde i s-au arătat cele mai moderne arme din dotarea armatei lui Putin. Și nu s-a făcut nimic la secret, ci în văzul întregului mapamond.

Kim Jong Un a inspectat, astfel, avioane de război, un mare și modern aerodrom, l-au dus la o fregată a Flotei Pacificului, i s-a arătat centrul de comandă central al navei și sistemele sale moderne de control al armelor cu rachete. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ”ghidul turistic” al lui Kim, i-a prezentat pe larg acestuia „capacitățile extinse ale noilor sisteme de control, care permit ca rachetele de croazieră pe mare Kalibr să fie utilizate eficient împotriva țintelor maritime și de coastă la o distanță de peste 1.500 de kilometri de navă”, după cum punctează CNN.

Șoigu a spus explicit că fregata a fost selectată pentru a demonstra „capacitățile industriei construcțiilor navale”.
În prealabil, Kim și Șoigu au făcut un tur al aerodromului Knevichi din Vladivostok, unde coreeanulu i s-au arătat avioane rusești, inclusiv Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, avioanele de luptă Su-34, Su-30SM, Su-35S împreună cu aeronava de atac Su-25SM3. De asemenea, sistemul de rachete hipersonice Kinzhal și avionul rusesc de pasageri cu distanță lungă Tu-214.

Jong Un a întâlnit piloți de testare, s-a urcat la bordul unui avion de luptă Su-57 din a cincea generație și a urmărit un zbor de testare al avionului. Facilitatea vizitată ieri de Kim este cea mai mare fabrică de producție de aviație din Rusia și construiește și dezvoltă avioane de război pentru Ministerul Apărării, inclusiv avioane de luptă Su-35S și Su-57, mai aflăm din presa mondială.
Despre unul dintre avioanele prezentate lui Jong Un aflăm, bunăoară, de la Șoigu că poate zbura de la Moscova în Japonia și înapoi fără realimentare.

Nici Putin nu a pierdut timpul: într-un discurs rostit în aceste zile la Forumul Ecnomic Răsăritean,
liderul de la Kremlin a făcut un anunț care a pus pe jar toți experții militari mondiali.

El a spus că Rusia a dezvoltat în ultimii ani o serie de arme strategice noi și misterioase ”bazate pe noi principii fizice”. „Dacă cineva privește sfera securității, armele bazate pe noi principii fizice vor asigura securitatea oricărei țări în perspectivă istorică apropiată. Înțelegem foarte bine acest lucru și lucrăm la asta”, a spus Putin.

Imediat, s-a declanșat goana presei după amănunte suplimentare de la experți militari de top.
Ce ar putea însemna ”noi principii fizice”?

Deocamdată, Putin nu a dat alte amănunte, dar specialiștii consultați de media vorbesc de arme al căror efect distructiv se bazează pe procese și fenomene care nu au fost utilizate anterior în scopuri militare. Cum ar fi: arme cu energie dirijată (arme cu laser, accelerator, microunde și infrasunete concepute pentru a distruge sau a dezactiva forța de muncă, echipamentul sau instalațiile și infrastructura inamicului). „Toate tipurile de arme cu energie dirijată sunt practic lipsite de inerție și, cu excepția armelor infrasonice, sunt instantanee. Cele mai mari succese” în această direcție „au fost obținute în îmbunătățirea armelor cu laser”, potrivit Ministerului rus al Apărării. La fel, arme electromagnetice (cu frecvență ultra-înaltă și bazate pe laser), ale căror proprietăți distructive sunt obținute prin utilizarea unui „flux puternic, de obicei puls de radiații optice coerente electromagnetice (prezentate în unele tipuri de lasere, n.n.) sau radiații optice.

Se mai discută de arme neletale, concepute pentru a dezactiva armele, echipamentele, materialele și personalul fără a provoca pierderi ireparabile acestuia din urmă. Armata rusă le împarte în sisteme anti-personal, anti-echipament/material, care includ diverse arme concepute pentru a înlocui instrumentele existente utilizate de serviciile de securitate internă, cum ar fi gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc, dispozitive psihotrope, arme cu infrasunete și suprimare electronică, precum și agenți biologici și chimici de calitate militară care pot descompune sau pot face combustibili inutili, produse de izolație și cauciuc și sisteme de frecvență ultra-înaltă menite să dezactiveze componente radio-electronice ale armelor și echipamentelor inamice.

Avem, deci, două veritabile fronturi mediatice deschise de Rusia în ultimele zile prin intermediul vizitei lui Kim Jong Un și al anunțurilor lui Putin.

Unul acreditează ideea că armata rusă a ajuns atît de disperată încît apelează la cea mai săracă și mai necăjită țară a lumii pentru a-și reface stocurile de armament necesare în Ucraina.
Al doilea transmite lumii la ce nivel tehnologic de top a ajuns dotarea militară a Rusiei.

Rămîne de văzut care dintre fronturi va convinge mai mult mapamondul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.