Reteaua Corect

A cui mai e Realitatea? Cozmin Gușă: Sunt acționar, dar nu mai sunt patron

Cine sunt proprietarii Realitatea TV? Mai este Cozmin Gușă proprietarul postului de televiziune? A preluat Miron Mitrea partea lui Cozmin Gușă, se întreabă paginademedia.ro.

Întrebări care vin în contextul în care, în ultima perioadă, oamenii apropiați de Cozmin Gușă au plecat de la postul TV (Denise Rifai, Octavian Hoandră, dar și alții). Și-au făcut loc în grilă Miron Mitrea (fost ministru PSD), Anca Alexandrescu (fost consilier al premierilor Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă) sau Gabriel Oprea.

Paginademedia.ro a stat de vorbă cu Cozmin Gușă. Ce spune?

Mai este patronul Realitatea?

Cozmin Gușă, pentru Paginademedia.ro:

  • "Pe structura de la Realitatea Plus, eu și Maricel Păcuraru avem 49,5% fiecare, iar Alexandra Păcuraru are 1%.

Eu am decis ca, din decembrie 2019, să nu mă mai ocup de Realitatea din punct de vedere editorial, după opt ani de zile. Din acel moment, s-a ocupat partenerul meu, Maricel Păcuraru."

 

  • “Acum sunt doar acționar. Patron eram când coordonam editorial. Sunt acționar și în continuare și nu mă implic deloc în activitatea editorială.

Nu-mi doresc nicio putere la Realitatea. Mi-aș dori niște dividende la finalul anului 2020, ca să pot prospera în final. Aștept dividendele la sfârșitul anului. După aceeam mai vedem.”

Cine se ocupă de editorialul Realitatea Plus?

Cozmin Gușă: “A fost preluată de partenerul meu, Maricel Păcuraru.

Nu exclud ca, în baza colaborării lui cu Miron Mitrea, cu care își înființase o firmă de consultanță în toamna anului 2019, acesta să fi putut avea influență, după plecarea mea, în strategia editorială a Realitații.

Totuși, eu îl consider pe Maricel Păcuraru mai inteligent decât Miron Mitrea și mă îndoiesc că ar putea să fie generatorul strategiei editoriale de la Realitatea.”

Despre orientatea de acum a postului?

Cozmin Gușă: “Am explicat abordarea mea pragmatică, în sensul că aștept dividendele, dar din punct de vedere editorial nu apreciez evoluții de tipul Miron Mitrea, Anca Alexandrescu sau Oreste Teodorescu, acesta fiind și motivul pentru care pe unii nici nu i-am selectionat înainte să presteze pentru Realitatea (Mitrea sau Anca Alexandrescu), respectiv pe alții i-am eliminat din structura editorială (Oreste Teodorescu, Grigore Cartianu).”

Mai are un cuvânt de spus?

Cozmin Gușă: “În momentul în care i-am predat coordonarea editorială lui Maricel Păcuraru, am făcut-o în aceleași condiții pe care și el le-a respectat în relația cu mine, adică: timp de opt ani, niciodată nu a avut vreo pretenție editorială legată de Realitatea Media, iar eu am avut posibilitatea să decid toată coordonarea editorială în ultimii opt ani.

El timp de opt ani nu s-a implicat. Mi se pare corect ca, din momentul în care am renunțat, nici eu să nu mă implic.

Nu am discutat despre nicio decizie editorială, așa cum am explicat înainte dar, ca să ți fac o plăcere, pot să comentez faptul că Gabriel Oprea, niciodată în viața lui, nu va putea genera audiență la Realitatea TV.

I-a cedat lui Miron Mitrea partea lui?

Cozmin Gușă: "Miron Mitrea nu mi-a făcut o propunere oficială și personală de a-i cesiona participația de la Realitatea și nici nu cred că are suficienți bani să plătească cât ar trebui.

Legat de proiectul Realitatea Plus, impunerea lui pe piața media îmi aparține majoritar, de la obținerea licenței, până la negocierea preluării pe rețelele de cablu."

Care este acum relația cu Maricel Păcuraru? Ce spune despre Denise Rifai și Octavian Hoandră, dar și alte detalii, în interviul acordat Paginademedia.ro

Interviul acordat Paginademedia.ro de Cozmin Gușă:

Paginademedia.ro: Care este acum acționariatul Realitatea?

Cozmin Gușă: Pe vechea structură de la Realitatea, Maricel Păcuraru și cu mine eram 50/50. Pe structura de la Realitatea Plus, avem 49,5% fiecare, iar Alexandra Păcuraru are 1%.

Realitatea Plus este pe compania Geopol Internațional, care a obținut licență de la CNA pentru postul TV.

Eu am decis ca, din decembrie 2019, să nu mă mai ocup de Realitatea din punct de vedere editorial, după opt ani de zile. Din acel moment, s-a ocupat partenerul meu, Maricel Păcuraru.

Ceea ce nu am spus până acum, legat de motivația faptului că nu mai doream să mă ocup, este legat de conceptul “muncă în zadar”.

Paginademedia.ro: Adică?

Cozmin Gușă: 3-4 ore pe zi, fără profit financiar, iar rezultatul final să fie să mă chinuiesc să o bag pe Viorica Dăncilă în turul doi, cu beneficiar final Iohannis a fost mult prea mult pentru mine și atunci am decis să renunț la coordonare, care a fost preluată de partenerul meu, Maricel Păcuraru.

Nu exclud ca, în baza colaborării lui cu Miron Mitrea, cu care își înființase o firmă de consultanță în toamna anului 2019, acesta să fi putut avea influență, după plecarea mea, în strategia editorială a Realitații.

Totuși, eu îl consider pe Maricel Păcuraru mai inteligent decât Miron Mitrea și mă îndoiesc că ar putea să fie generatorul strategiei editoriale de la Realitatea.

Paginademedia.ro: De această direcție atunci?

Cozmin Gușă: A fost decizia mea de strategie editorială, pentru a nu da posibilitatea candidatului Dan Barna să poată să ajungă președinte, pentru că mi se părea foarte periculos pentru democrația românească.

Discuția mea a fost că eu nu am mai vrut să o fac. Din scârbă de Iohannis. Pentru că Realitatea a fost cel mai important vector mediatic pentru realegerea lui.

Paginademedia.ro: Ai rămas acționar la Realitatea?

Cozmin Gușă: Sunt acționar și în continuare și nu mă implic deloc în activitatea editorială.

În acest fel, se poate înțelege că nici Miron Mitrea, nici Anca Alexandrescu, nici Oreste nu au fost opțiunile mele, ci ale partenerului meu, care a preluat managementul editorial.

Paginademedia.ro: Ca acționar, nu ai un cuvânt de spus?

Cozmin Gușă: Nu doresc să am un cuvânt de spus. Aștept dividendele la finalul anului.

Paginademedia.ro: Esti de acord cu orientarea editorială?

Cozmin GușăTocmai am explicat abordarea mea pragmatică, în sensul că aștept dividendele, dar din punct de vedere editorial nu apreciez evoluții de tipul Miron Mitrea, Anca Alexandrescu sau Oreste Teodorescu, acesta fiind și motivul pentru care pe unii nici nu i-am selectionat înainte să presteze pentru Realitatea (Mitrea sau Anca Alexandrescu), respectiv pe alții i-am eliminat din structura editorială (Oreste Teodorescu, Grigore Cartianu).

Atât Denise Rifai, cât și Octavian Hoandră au plecat voluntari, pentru că nu au dorit să lucreze într-o coordonare editorială care nu-mi aparținea.

Denise Rifai sau Octavian Hoandră nu au mai vrut să lucreze la Realitatea în condițiile în care eu nu mai coordonam editorial. Le-am înțeles decizia și sunt în continuare în relații interpersonale excelente cu ei și pot să vă anunț că vor reveni în curând în prim planul activității mediatice naționale.

Paginademedia.ro: Maricel s-a consultat cu tine?

Cozmin Gușă: Nu trebuia să se consulte cu mine, pentru că în momentul în care i-am predat coordonarea editorială, am făcut-o în aceleași condiții pe care și el le-a respectat în relația cu mine, adică: timp de opt ani, niciodată nu a avut vreo pretenție editorială legată de Realitatea Media, iar eu am avut posibilitatea să decid toată coordonarea editorială în ultimii opt ani.

Paginademedia.ro: Opt ani a fost “jucăria” ta…

Cozmin Gușă: Da, recunosc.

Paginademedia.ro: Care este acum Relația cu Maricel Păcuraru?

Cozmin Gușă: Neschimbată. Suntem parteneri în continuare și așa cum el nu a comentat public vreodată strategia mea editorială, nici eu nu o să o fac.

Paginademedia.ro: Vă vorbiți?

Cozmin Gușă: Da.

Paginademedia.ro: Când ați vorbit ultima dată?

Cozmin Gușă: Azi (vineri).

Paginademedia.ro: Ce ați discutat?

Cozmin Gușă: Despre precaritatea strategiei politice din interiorul PSD.

Paginademedia.ro: Despre propria afacere?

Cozmin Gușă: Nu mă interesează. Astept finalul anului, aștept dividendele.

Paginademedia.ro: Și dacă nu vin?

Cozmin Gușă: Vedem atunci.

Paginademedia.ro: Ai discutat cu Maricel despre decizia de a-l aduce pe Gabriel Oprea ca invitat?

Cozmin Gușă: Nu am discutat despre nicio decizie editorială, așa cum am explicat înainte dar, ca să ți fac o plăcere, pot să comentez faptul că Gabriel Oprea, niciodată în viața lui, nu va putea genera audiență la Realitatea TV.

Paginademedia.ro: I-ai zis și lui Maricel Păcuraru?

Cozmin Gușă: Nu. El timp de opt ani nu s-a implicat. Mi se pare corect ca, din momentul în care am renunțat, nici eu să nu mă implic.

Paginademedia.ro: Au fost condiții când ai renunțat la coordonarea editorială?

Cozmin Gușă: Singurele condiții sunt cele legate de dividendele de la sfârșitul anului. Realitatea Plus este un post care evoulează în condiții de businness.

Dacă dividendele nu vor fi îndestulătoare, vom avea o discuție.

Paginademedia.ro: La sfârșitul anului, ce se va întâmpla?

Cozmin Gușă: Nu știu, vedem atunci.

Paginademedia.ro: În concluzie, Cozmin Gușă e patron Realitatea?

Cozmin Gușă: Nu. Este doar acționar. Patron era când coordona editorial.

Nu-mi doresc nicio putere la Realitatea. Mi-aș dori niște dividende la finalul anului 2020, ca să pot prospera în final.

Paginademedia.ro: i-ai cedat partea ta lui Miron Mitrea? 

Cozmin Gușă: Miron Mitrea nu mi-a făcut o propunere oficială și personală de a-i cesiona participația de la Realitatea și nici nu cred că are suficienți bani să plătească cât ar trebui. Dacă nu mă crezi pe mine, te rog să-l întrebi pe Cristi Burci.

Articol preluat de pe Paginademedia.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.