Reteaua Corect
Stelian Tanase

Cu Melescanu, fara Tariceanu

Ieri la Athenee Palace a fost o imbulzeala provocata de amenintarea lui Crin Antonescu tot de ieri. Pe scurt cei care sunt amestecati, a zis liderul PNL, in organizarea Initiativei Romania liberala vor fi exclusi din partid. Astfel a atras atentia asupra unui eveniment care ar fi putut trece neobservat. Normal, ca massmedia s-a inghesuit.

Am vazut o multime de gazetari de toate orientarile, plus camere teve. Au venit sa ia imagini si declaratii de la viitori exclusi.

Cel mai frapant aspect a fost absenta lui Calin Popescu Tariceanu, dublata de prezenta lui Teodor Melescanu, directorul Serviciului de Informatii Externe. Stiam ca initiatorii au pus pe picioare IRL, tocmai pentru a-i crea lui Tariceanu un vehicol pentru a reveni in primplanul PNL. Anul viitor Antonescu fie ajunge la Cotroceni, ca presedinre, deci paraseste cu acte in regula PNL, fie nu ajunge, si, cum a si promis, se retrage din partid. Faptul ca Tariceanu nu era in sala imi spune ca acest scenariu s-a defectat pe parcurs. Presupun ca prezenta celor de la Forta Civica (Mihai Razvan Ungureanu), PNTCD (Aurelian Pavelescu), PDL (Sever Voinescu, Toader Paleologu) etc. l-au facut pe Tariceanu sa se retraga. Poate si alte motive. Agenda IRL s-a schimbat, tinteste alte lucruri.

Atmosfera din sala dadea a intelege ca cei prezenti sunt aproape de o formula comuna cu care sa participe la viitoarele infruntari electorale. Esecul tuturor celor implicati in 2012 a fost o lectie dura, USL a luat aproape tot. Dorinta unui comeback este puternica, dar cred ca lectia din 2012 a fost prost inteleasa. O initiativa numita “Romania liberala” ar trebui inainte de toate sa ajunga in alte zone, de unde sa extraga nume noi, oameni interesanti, cu idei noi, necompromisi de tot felul de combinatii politicianiste. Apelul la acealeasi nume, la oamenii tuturor conjuncturilor, la partide care exista numai pe hirtie, nu duce nicaieri. Sunt indivizi gata sa se ofere mereu si se inghesuie prin televiziuni ca sa mai afle lumea de ei. Ei nu pot fi baza niciunei constructii civice sau politice. Or, la Athenee Palace erau mult prea multe figuri uzate, fara un viitor politic. E un drum barat.

Si reactia lui Crin Antonescu a fost deplasata. Un partid modern nu sta numai pe filiale. Un partid modern are multe asociatii, fundatii, grupuri informale in inzerior sau in jurul lui. etc. Ele sunt interfata cu societatea si ating mult mai multe sensibilitati si interese decit o face un partid ( preocupat doar de campaniile electorale si eventual de guvernare). Asadar ele nu trebuie interzise ci incurajate sa apara si sa activeze.

Confuzia a fost starea de spirit de la Athenee Palace.

 

SURSA: blog Stelian Tanase 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.