Reteaua Corect

Diversiunea Ion Stan

Deputatul PSD Ion Stan, achetat in plina campanie electorala de DNA pentru fapte de coruptie, este un parlamentar cu vechime si extrem de incomod nu numai pentru Securitate, in calitate de vicepresedine al Comisei de control a SRI, ci si pentru presedintele Traian Basescu, caruia i-a adus nu de putine ori acuzatii grave chiar de la tribuna Parlamentului.

Ion Stan Ion Stan
Sursa imagine: adevarul.ro

Profetia lui Stan

In sedinta Camerei Depoutatilor din 7 decembrie 2010, el afirma ca realegerea lui Traian Basescu in 2009 a marcat  “sinuciderea politica a Romaniei”. Stan prevestea ca “In acest mandat, presedintele se va purta razbunator, odios de razbunator, afisându-si apetenta sa permanenta pentru intriga, complot si tradare”.

“Asa l-au perceput pe Basescu si fostii sai ofiteri de legatura pentru misiunile secrete ce i-au fost încredintate, înainte de 1990, în serviciul securitatii statului. Acum ei regreta ca nu l-au uitat în lada de gunoaie a istoriei securitatii, de unde l-au reciclat ca politician, printre altii facuti "la norma" imediat dupa 1989”, adauga vicepresedintele Consiei de control a SRI.

Stan a cerut punerea lui Basescu sub acuzare pentru inalta tradare

La 21 iunie 2011, Ion Stan acuza de la tribuna Camerei Deputatilor ca Traian Basescu s-a inteles cu autoritatile de Budapesta, cu UDMR-ul si cu Partidul Civic Maghiar in privinta reorganizarii administrative si a modificarii Constitutiei, in sensul sustinerii proiectului neorevizionist "Autonomia Tinutului Secuiesc". In sprijinul afirmatiilor sale, social-democratul cita o serie de declaratii facute chiar de europarlamentarul Laszlo Tokes si de presedintele Partidului Civic Maghiar Szasz Jeno. La finalul interventiei sale Ion Stan cerea “initierea, în conformitate cu prevederile art. 96 din Constitutia României, a procedurilor de punere sub acuzare a presedintelui României pentru înalta tradare”.

Basescu, acuzat ca este “agent de influenta”

La 6 septembrie 2011, in contextul decflaratiilor lui Traian Basescu privind “Statele Unite ale Europei”, vicepresedintele Comsiie de Control a SRI l-a acuzat pe seful statului ca este “in retea”. ” In reteaua de influenta a unui grup de interese, ca agent al acelei entitati, alta decat Romania, a carei suveranitate, independenta, unitate si integritate ati jurat sa le aparati. O entitate exterioara poporului roman, pentru a carui prosperitate ati jurat cu mana pe Biblie si pe Constitutia Romaniei”, a explicat Ion Stan in fata colegilor sai parlamentari.

Drept argument, deputatul a amintit de pilda care este pozitia sefului statului in privinta concesionarilor minelor de aur.

Social-democratul a avertizat in acest context ca “In tarile unde sefii de state au fost agenti de influenta nu au existat decat perioade efemere de stabilitate, regimul politic a capatat caracteristici despotice, parlamentele au devenit institutii de prostitutie politica, legea a devenit masura de vointa a camarilelor politice, sistemul educational a devenit un incubator de clone, elitele necorupte de putere au ales calea exilului, milioane de cetateni au emigrat, trezoreriile au fost secatuite de marii actori ai coruptiei politice, iar viitorul natiunilor amanetat camatarilor internationali”.

Stan a explicat cum a incercat Traian Basescu sa-si subordoneze Justitia si cum s-a folosit de prerogativele sale pentrua da CCR “o configuratie dupa chipul si asemanarea sa”

La 15 noiembrie, Ion Stan l-a acuzat pe presedinte ca ameninta grav independenta justitiei. “Inca de la jumatatea primului sau mandat, cetateanul-presedinte a facut cu prisosinta dovada priceperii sale de a edifica un stat politienesc, multilateral consolidat, in care sa aiba la indemana tot mai multe parghii prin care justitia sa fie controlata, ingenuncheata, in care legile se fac de azi pe maine si se modifica chiar inainte de a intra in vigoare, in care reformele exista doar in vorbe si prestatii televizate. Pe cale de consecinta, in primavara anului 2007, presedintele-dictator a fost suspendat din functie si s-a prezentat, intr-o stare jalnica, la resedinta ambasadorului Statelor Unite ale Americii, pentru a se umili si cersi sustinere. Apoi, s-a lansat intr-o campanie de acuze grave de coruptie, calomnii si insulte la adresa adversarilor politici, sustinute printr-o ampla agresiune propagandistica. Apoi, dupa revenirea in functie, avea sa se foloseasca de instrumentele politiei politice pentru inscenari judiciare, dupa teza stalinista: ‘Condamna-l si dupa aceea fabrica probele’”, a argumentat vicepresedintele Comisie de control a SRI.

“Dupa ce si-a insusit intreg arsenalul dezinformarii politice, la adapostul operatiunilor de manipulare a opiniei publice si folosindu-se de patentele unor servicii straine pentru castigarea prin frauda a celui de al doilea mandat de presedinte, impostorul a uzat de prerogativele functiei prezidentiale pentru a da Curtii Constitutionale o configuratie dupa chipul si asemanarea sa, care sa nu-i mai sanctioneze atentatele la fundamentele democratiei si ale statului de drept.

Cum insa, unele instante de judecata, precum si Inalta Curte de Casatie si Justitie au inteles ca nu pot fi mai presus de Constitutie si legi, sanctionand abuzurile statului politienesc impotriva drepturilor cetatenilor, chiriasul de la Cotroceni s-a suparat si, depasindu-si prerogativele, s-a lansat in atacuri publice denigratoare la adresa justitiei. Mai mult chiar, a chemat-o la ordine. Participand la Reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, care a avut loc la Ministerul Justitiei, presedintele-dictator s-a folosit de prima sa prezenta la acest minister, pentru a chema la ordine magistratii, permitandu-si sa-i infrunte ostil, amenintator, sa-i blameze si sa-i terfeleasca, din postura de mediator intre puterile statului, care, in opinia sa, i-ar conferi dreptul de a-i stigmatiza, la stalpul infamiei, pe oamenii legii.Tonul si mesajul dictatorial cu care cetateanul-presedinte a intruzionat principiul independentei justitiei nu este atat de ingrijorator ca fapt in sine, pe cat de grava si iremediabila rezulta a fi amnezia chiriasului de la Cotroceni in ceea ce priveste obligatiile sale si ale statului de a se supune legilor si normelor constitutionale. Presedintele-dictator a atacat justitia din Romania doar pentru ca magistratii judeca in conformitate cu legile acestui stat. Erijandu-se intr-un judecator suprem deasupra Constitutiei, Traian Basescu le cere, pur si simplu, magistratilor sa nu mai judece in spiritul legii. In acest fel, a calcat, din nou, in picioare institutia fundamentala a statului chemata sa stabileasca adevarul si sa faca dreptate numai in numele legii. Atacul fara precedent lansat la adresa puterii judecatoresti, discreditarea sistemului judiciar de catre Presedintele Romaniei este un demers periculos si inadmisibil. Atacurile de acest gen induc populatiei un sentiment de neincredere in justitie si prejudiciaza grav perceptiile externe asupra Romaniei”, a continuat deputatul, cerand demararea procedurilor de suspendare a lui Traian Basescu.

Stan s-a opus vehement propunerii legislative privind modificarea unor acte normative în domeniul securitatii nationale

La 15 noiembrie 2011, Ion Stan le-a adresaat parlamentarilor o scrisoare deschisa cu privire la propunerea legislativa privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul securitatii nationale. Social-democratul le cerea colegilor sai sa nu voteze in favoarea proiectului, “pentru a impiedica reinstaurarea practicilor de politie politica in activitatea serviciilor de informatii pentru securitate nationala si a mentine Romania in afara banuielilor de utilizare a serviciilor de informatii in luptele politice interne”.

Stan exploca intre altele ca, “Dintr-o scapare a expunerii de motive - pagina 5 alin. (3) -, rezulta ostentativ ca proiectul este opera Serviciului Roman de Informatii, ale carui documente interne sunt indicate drept izvor de drept. Fata de necesitatile obiective de reglementare, proiectul propus spre adoptare nu este decat expresia unor interese inguste, exterioare securitatii nationale, prin care adevaratii promotori ai initiativei urmaresc legitimarea unor stari de fapt create prin abuz in exercitarea functiei publice, dorind, in acest fel, sa dea forta de lege excesului de putere”.

Stan s-a opus si modificarilor din Sanatate propuse de consilierii lui Basescu

La 29 noiembrie, Ion Stan ii acuza pe consilierii presedintelui ca pregatesc privatizarea sistemului de sanatate din România sub deviza «Sa muriti bine!»". Social-democratul se intreba “ce interese de afaceri se ascund în aceasta operatiune de privatizare a asigurarilor de sanatate si care este clica mafiota a PDL care doreste sa puna mâna pe cele 6 miliarde de euro gestionate în prezent de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”.

La 14 feburarie 2012, Ion Stan declara in Parlament ca suspendarea si demiterea presedintelui Romaniei, demisia Guvernului si organizarea imediata de alegeri anticipate, reprezinta conditii esentiale pentru salvarea Romaniei de la haos si a cetatenilor sai de la dezastru economic si social.

La aceeasi data, Ion Stan a facut in Camera Deputatilor declaratia politica intitulata "Traian Basescu si reforma sanatatii: intre ciocanul si nicovala mafiei transnationale a fraudarii asigurarilor de sanatate". In acest document, parlamentarul afirma intre altele ca “Noua tentativa de reforma a asigurarilor de sanatate, caci bugetul acestora este miza, si nu sanatatea natiunii, a picat intr-un moment rau ales - anul electoral - si cu mijlocul nepotrivit - agentul de influenta in insasi persoana presedintelui republicii. Acelasi agent de influenta ca si in cazul aurului de la Rosia Montana”.

Dezvaluirile lui Stan: Cu acceptul lui Basescu, Jeffrey Franks se folosea de date reale puse la dispozitie de Bljenar

Tot la 14 februarie, Ion Stan facea declaratia politica "Asasinii economici ai Romaniei. Ce-i (Cine-i) leaga pe Traian Basescu, Jeffrey Franks, Sorin Blejnar si «blonda lui Boc»?”. Stan acuza ca, inca de la negocierea integrarii Romaniei in familia euro-atlantica, datele macroeconomice ale tarii noastre au fost sistematic falsificate. Potrivit deputatului PSD, datele economiei reale au fost subevaluate pentru a se demonstraca Romania a avea nevoie de imprumuturi internationale. “Manopera prelucrarii statistice frauduloase a fost realizata in cadrul unei strategii integrate pe care "asasinii economici" - in cazul Romaniei, Jeffrey Franks si predecesorii sai - au aplicat-o la nivel global”, preciza Stan. Cum FMI avea insa nevoie si de datele reale, insitutia le-a solicitat, neoficial, de la unele institutii care n-au putut insa raspunde la respectivele solicitari “pentru simplul fapt ca, in conditiile institutionalizarii prelucrarilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevarate”. In aceste conditii, a acuzat Stan, Jeffrey Franks, a luat legatura, cu acceptul lui Traian Basescu, cu seful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanturi.

“Sursele noastre ne-au comunicat faptul ca existenta unei interceptari ‘accidentale’ a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 si 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor retelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind functionarea sistemului descris. Mai mult, am avea si surpriza de a constata ca si ‘blonda lui Emil Boc’ este integrata comandoului asasinilor economici ai Romaniei”, a dezvaluit Ion Stan.

Un nou semnal de alarma privind subordonarea politica a serviciilor de informatii

La 28 februarie 2012, vicepresedintele Comsiei de control a SRI trageaun semnal de alarma in privinta proiectului de Lege privind statutul personalului serviciilor de informatii, el atentionand ca acesta “consacra in plan legislativ practicile anticonstitutionale de subordonare politica a serviciilor de informatii". In cadrul interventiei sale Ion Stan acuza intre altele ca unii sefi de servicii au preferat sa-si lase subordonatii fara statut atunci cand au realizat ca risca sa nu mai poata folosi serviciile “in alte scopuri”. “Este vorba in principal de sefii structurilor departamentale de informatii, care excelau in obedienta lor politica, dar si de o tendinta influenta din Serviciul de Informatii Externe. Acestia s-au opus in mod constant intregului pachet legislativ al securitatii nationale, indiferent de initiator. Poate parea paradoxal, dar si serviciile din afara domeniului informatiilor - SPP si STS - au temporizat si blocat legiferarea domeniului securitatii, revendicandu-si competente si atributii prin care sa-si modifice natura si caracterul conferit in momentul constituirii lor. Inversunarea acestor structuri era si este motivata de teama ca noile legi le-ar repozitiona acolo unde le e locul, fiindca dezvoltarea structurala si abuzul de competente le-a transformat in niste mamuti organizationali in permanenta cucerire de ‘teritoriu’. Cine credea in 1991 ca STS-ul va deveni cheia succeselor electorale si un devalizator al comunicatiilor persoanelor incomode din institutiile ale caror retele le securizeaza? Cine credea ca SPP-ul isi va dezvolta o structura de informatii de cateva ori mai puternica decat serviciul fostei Directii a V-a, care niciodata nu a avut atributii sa urmareasca opozantii regimului, ci sa vegheze asupra personalului de casa al inaltei nomenclaturi. Daca oamenii din aceste structuri ar avea un statut legal bine definit, ei nu ar putea fi determinati sa indeplineasca atributii nereglementate de lege. Miza statutului personalului serviciilor este, pentru unii ‘a fi sau a nu fi’”, explica Ion Stan.

Traian Basescu, acuzat de dezinformare in legatura cu exploatarile aurifere si cuprifere

Intr-o interventie din 18 aprilie, intitulata “Dezinformari si raspunderi penale prezidentiale", Ion Stan il acuza pe Traian Basescu ca a mintit cand a spus ca exploatarile aurifere si cuprifere de la Rosia Montana si Rosia Poieni, a celor gazeifere la Barlad, cele din sudul Dobrogei si in celelalte perimetre vizate din Transilvania, vor conduce la crearea de noi locuri de munca prin care sa se asigure contributiile necesare platii pensiilor.

Intrebandu-se ce s-a urmarit prin aceasta dezinformare, Stan a declarat urmatoarele:“Ce altceva se incearca a se trece sub tacere, scontandu-se ca suntem prea osteniti de grijile cotidiene, pentru a mai avea memoria activa? Ca un fost membru al Guvernului Romaniei, care si-a asumat coordonarea si implementarea programelor PSAL I si PSAL II, in numele dezideratului unei "economii de piata eficiente", este in buna parte responsabil de deciziile privind abandonarea prelucrarii minereului de cupru la Zlatna si Baia Mare, respectiv producerea cuprului pur, in concentratie de peste 99%. In urma acestei decizii catastrofale, minereul de cupru a fost extras in stare bruta, cu subventie de patru dolari la un dolar valoare minereu furnizat unor SRL-uri pentru a-l exporta. Prejudiciile cauzate, in acest fel, sunt la dimensiuni de subminare economica a statului, in intelegere cu centre de decizie externe, ceea ce intruneste continutul material si intentional al infractiunii de tradare, pentru care cetateanul Traian Basescu va fi, cat de curand, chemat sa raspunda. Peste 40 de ani, cand vor fi accesibile arhivele Serviciului Roman de Informatii create pana in anul 2000 inclusiv, posteritatea o sa afle cum agentia de evaluare si implementare a PSAL I si II a fost ocupata cu personal incompetent, retribuit cu 72.000 dolari/an, din care o juna bruneta, succesoare in functie ministrului in cauza, colecta 60% pentru cel care afirma ca "nu poate indeplini obiectivele PSAL II din cauza opozitiei sistemului mafiot" sau ca "(...) A ne agata de un fals patriotism ca pierdem bancile este complet gresit".

Compania ROMARM, capusata de PDL

In data de  22 mai 2012, Ion Stan lansa o alta acuzatie greva: numirea patronului firmei de paza CONDOR, Marius-Vasile Crisan, la sefia ROMARM, a avut ca unic scop sa produca bani pentru PDL, capusand compania nationala. Stan afirma ca ROMARM este impinsa deliberat in faliment si se intreba daca nu cumva intr-o filiala a PDL si UNPR pentru operatiuni speciale ilegale. Dupa ce a prezentat mai multe dintre masinatiunile din industria apararii, deputatul concluziona ca aceasta numai poate fi salvata decat daca este “eliberata de capusele politice si de combinatiile infractionale cu mafia transnationala a traficantilor de arme”.

Ion Stan acuza ca a fost filat in mod agresiv si ostentativ in campania electorala din vara

Intr-o interventie din 13 iunie 2012, vicepresedintele Comisiei de control a SRI a povestit in Camera Deputatilor cum a recunoscut “intre flori” un ofiter SRI care il urmarea in ultima saptamana de campanie electorala din cadrul alegerilor locale din vara. “Asadar, in calitatea mea de deputat, de vicepresedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, am devenit ‘obiectiv’ al unei operatiuni de supraveghere tipice politiei politice”, a relatat el. “Cum era firesc, pentru a ma lamuri de ce sunt urmarit atat eu, cat si candidatii USL la presedintia consiliului judetean si, respectiv, pentru primaria municipiului Targoviste, am facut apel la profesionisti neobedienti politic, care mi-au devoalat o parte din schema PDL-ista de fraudare a alegerilor locale”, a mai spus deputatul. El a precizat ca, “In concret, in judetul Dambovita este in desfasurare mituirea a circa 40.000 de alegatori dintr-o comunitate etnica reprezentativa” si a prezentat apoi pe larg modul in care a fost gandita intreaga operatiune. La pregatirea fraudei ar fi participat mai multi dintre apropiatii presedintelui PDL Dambovita, Florin Popescu (candidat la sefia CJ) din fruntea structurilor politiei judetene.

Tot in data de 13 iunie, Ion Stan reclama in Camera Deputatilor si faptul ca modernizarea dotarilor Armatei Române este sabotata sistematic si industria de aparare este falimentata pentru satisfacerea unor interese private. }n acest context, el a vorbit despre “scandaloasa si murdara afacere  a rachetelor Volkhov si Hawk”, pe care a pus-o in legatura cu celebrul holding UTI GRUP, care “se afla în topul acapararii contractelor cu statul, al sponsorizarilor si cumpararii influentelor si protectiei politice”. “Cu buna stiinta si reaua-credinta a unor generali - directorul de program din Departamentul pentru Armamente, seful Departamentului Armamente si superiori ai acestora, legati de Cotroceni si de mafia PDL-isto-UNPR-ista din industria de aparare si afacerile internationale cu armament, au lansat o licitatie cu caiet de sarcini dedicat, astfel ca UTI sa fie singurul ofertant pentru upgradare la nivel C3 a rachetelor Hawk (care ar trebui upgradate C4!). In plus, in aranjamentul contractual este prevazuta si upgradarea C3 a rachetelor Volkhov, care sunt din fabricatie la nivelul C3! Din acest fals, inclus in licitatia deschisa de U.M. 02550 Bucuresti pentru sistem C3 rachete sol-aer Hawk PIP III si SA-2 Volkov (Anunt SEAP nr.135411/10.05.2012/Termen depunere oferte 26 iunie 2012) ofertantul indoielnic si ilegal UTI ar urma sa incaseze milioanele aferente lotului de rachete Volkhov, fara sa miste un deget.

Aceasta licitatie cu aparente de legalitate stravezii trebuie imediat stopata si restabilita legalitatea operatiunii”, cerera deputatul PSD.

Compania UTI a fost acuzata de Ion Stan si intr-o alta interventie din 13 iuni,e dedicata de aceasta data devalizarii ROMARM. In acest context, social-democratul amintea intre altele “blocarea, de catre guvernarile PDL-iste, a preparativelor de incheiere a contractului de productie si furnizare a o suta de tancuri T.R.-85 MI, pentru care exista interes din partea armatei columbiene” si “deturnarea Acordului de colaborare pentru realizarea transportorului blindat 8x8 SAUR 3 de catre Automecanica Moreni in favoarea UTI D&SE, care nu are capacitatile si specializarile necesare, in afara angajarii unor subcontractori dezmembrati din sistemul ROMARM”.

Ion Stan a amintit multe alte nereguli constate la ROMARM, precizand la finalul insiruirii ca “Vadit sensibil la dificultatile industriei de aparare, UTI Deferise & Security Engineering, prin documentul nr. 8769 din 12 august 2011, adresat Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, din care citam, ofera solutia salvatoare: "Grupul de firme UTI este interesat în preluarea CN ROMARM (...) Grupul de firme UTI poate prelua întreaga companie (...) Statul îsi poate pastra un procent de actiuni (25-40 %) (...) rezolvându-se pastrarea interesului statului în finantarea sectorului (...)".

MRU, acuzat de implicare “controversata” in cazurile Teo Peter si Omar Hayssam

Ultima interventie a lui Ion Stan in fata colegilor din Camera Deputatilor a fost consemnata pe site-ul institutiei tot in 13 iunie, cand presedintele comisiei de control a adus acuzatii extrem de grave la adresa fostului premier Mihai Razvan Ungureanu, care a ocupat in trecut si functiile de ministru de Externe si de sef al SIE.  Potrivit deputatului, atentia de care s-a bucurat Ungureanu din partea presei “a generat si numeroase comentarii ale cititorilor, si nu numai ale acestora, deoarece unele comentarii rezulta a fi, indubitabil, informatii dirijate din interiorul unor servicii secrete. De aici sau de pe meridiane indepartate”.

“Un astfel de comentariu readuce in atentie circumstantele accidentului in care a decedat Teo Peter si ne dezvaluie ca autorul uciderii din culpa nu a fost soldatul american, ci fiul, minor si beat, la volanul bolidului, al primului demnitar al Ambasadei SUA la Bucuresti. Soldatul, protagonistul unei relatii sexuale cu o minora, fiica unui membru al Consulatului SUA, care a fost determinat sa preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul-cheie trebuia "sa nu mai fie gasit". Mihai-Razvan Ungureanu, de la carma MAE si a SIE, a facut tot ce trebuia ca martorul sa nu fie identificat si prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea nu atat a acuzatiilor, cat mai ales a persoanei care s-a aflat la volan in momentul producerii accidentului”, a declarat Ion Stan.

“Complicitatea la o astfel de operatiune nu i-a creat, oare, niciun fel de dependenta sau a fost tocmai consecinta fireasca a unei dependente anterioare?!”, s-a intrebat social-democratul.

Potrivit acestuia desemnarea lui Ungureanu ca prim-ministru “a fost o ‘mutare in plic’ primita de Traian Basescu de la lobbystul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc., acreditat pe langa chiriasul Palatului Cotroceni. Acesta, la randul sau, inglodat in angajamente de tradare in favoarea protectorilor externi”.

“Pe seama sperantelor investite in aceasta sugativa politica, avida de putere, onoruri si avere, Chevron i-a impus sa contracteze creditele pentru acoperirea riscurilor de mediu, iar Roman Cooper i-a cerut o perioada de gratie, in care sa fie scutita de taxe si impozite, plus o serie de garantii si alte facilitati.In weekend-ul de 1 mai, prim-ministrul cenzurat a fost convocat la Neptun. Oficial de Traian Basescu, neoficial de lobbystul anterior mentionat, prilej cu care Basescu si Ungureanu au fost sever reevaluati, ca elemente de sprijin al intereselor companiilor straine amintite, reamintindu-li-se ca sunt pasibili de executare politica silita, fiecare dupa cat li s-a transferat in conturile ce pot fi imediat descarcate la zero”, a mai afirat vicepresedintele comisiei de control a SRI.

In comtinuarea interventiie sale, el a facut referire si la cazul Hayssam. “Un alt comentariu readuce in actualitate, cu un consistent supliment de informatii, relatarile publicate ale fostului procuror Ciprian Nastasiu in legatura cu faptul ca Mihai-Razvan Ungureanu a facilitat vizitarea in detentie a lui Omar Hayssam de catre avocatul Mordechai Tzivin. ‘Comentatorul’ ne precizeaza ca vizita fara martori a avocatului Mordechai Tzivin a fost anterior pregatita, prin defectarea instalatiilor de interceptare pe care SRI le montase in celula/rezerva de spital a teroristului Omar Hayssam, defectiune care a constituit subiectul unor reprosuri foarte dure pe care raposatul Radu Alexandru Timofte, directorul SRI, le-a adresat, fara perdea, atat adjunctului sau, generalul ing. Dumitru Zamfir, cat si ministrului de interne Vasile Blaga si chestorului-sef Virgil Ardeleanu, seful lui ‘doi si un sfert’, autorul comanditar al defectarii instalatiei, dar si al mutarii teroristului intr-o alta celula, in eventualitatea ca SRI ar interveni pentru remedierea defectiunii, ceea ce s-a si intamplat. Prin recenta scurgere de informatii, generata de comentator, ni se confirma zvonul, care devine astfel o stire, ca Mihai-Razvan Ungureanu, parte a operatiunii de exfiltrare a agentului Omar Hayssam din Romania, avea cunostinta de faptul ca in timpul vizitei securizate a avocatului s-a perfectat aranjamentul falsificarii rezultatelor analizelor medicale, in vederea eliberarii teroristului sub pretextul fazei terminale a bolii de care nu suferea. Niciun astfel de serviciu nu poate ramane nerasplatit. Chiar cu cetatenia unui stat care intotdeauna isi recupereaza agentii si nu-si extradeaza supusii”, a afirmat Ion Stan.

“Posibilitatea ca MRU sa aiba dubla cetatenie ne reaminteste de o alta scurgere de informatii, dirijata pe calea "comentariilor", si anume similitudinile sale de CV cu Horia Roman Patapievici. Si unul, si altul au fost impusi atentiei opiniei publice internationale pe seama unor scandaluri regizate de un notoriu agent al KGB-ului, constand in provocari diversioniste de compromitere a Serviciului Roman de Informatii. La fel ca si in cazul ascendentilor lui Patapievici, si ascendentii lui Ungureanu sunt suspectati a fi "fantome" cu biografii de imprumut, adica oameni ai aparentelor create de serviciile secrete, pentru inselarea adversarilor in ale caror elite sunt infiltrati si naturalizati”, a adaugat deputatul.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.