Reteaua Corect
Stelian Tanase

Cu ce rămâne Dragnea

Liviu Dragnea se află in cele mai proaste zile ale carierei lui politice. Nu mai stie pe unde să scoată cămașa. Este atacat din toate direcțiile. 1/ mass-media 2/ justiție/3 partid. Nu i-a rămas nici o zona în care să aibă liniște. In decembrie/ianuarie triumfa, era necotestat. Putea face ce poftea pentru că autoritatea sa – cel putin in PSD – era maximă. Aici era chiar zeificat. O ceată de lătrăi și năimiți din partid si din presa (cumpărată, se întelege) il preamărea. Dăduse PSD-ului cea mai categorica victorie posibilă. Aproape că desființase opozitia. Și azi!?…

Te intrebi de unde îi vine decăderea. Sondajele arată și ele la fel, un declin radical la capitolele popularitate si incredere. Azi este hingherit, obiect de deriziune, ridiculizat pe on-line. Cind a inceput această răsturnare? In partid se lucrează la crearea unei mase critice care să-l debarce. Exista un consens si in alte sfere – (Cotroceni, grupul PSD de la Cluj, etc) ca Dragnea e instabil, riscă prea mult, că funcționează egoist, numai in virtutea agendei sale personale.

E vulnerabil si din cauza scandalurilor legate de averea sa (Brazilia, Tel Drum, etc.). Complotul nu există de azi de ieri, ci a început sa se inchege mai demult, Din zilele debarcarii lui Grindeanu, Poate chiar din zilele OUG 13 și mitingurilor de protest de atunci. La OUG 13, liderii PSD au făcut bloc in jurul lui. La criza Grindeanu (declanșată de Dragnea) s-au observat primele fisuri. Cadrele de la virful PSD nu s-au opus demonstrației de forță, dar nu le-a convenit. La încercarea cu Tudose falia era deja mare. S-a văzut ce a ieșit.

Stilul aventurist, gata să riste mult pe mize mici, caracterul capricios și ranchiunos, setea lui de putere au inceput să incomodeze . A reusit sa isi pună toată lumea in cap pînă la urmă. Reflexele lui sunt dictatoriale, cert. Nu practică deloc arta compromisului, vrea doar să-și impună voința și interesul. Fie te elimină, fie te cumpără. Cam atît știe, ca metodă. Vrea toată puterea exclusiv pentru el.

Trebuie să se aștepte dupa infringerea de saptamina asta la ce este mai rău pentru el – pierderea pozitiei de nr 1 în PSD. Deja împarte puterea în partid cu Mihai Tudose. Dacă nu mai e lider in PSD, se poate ajunge la alungarea lui, și nu numai din partid. Dosarele din justiție il vor ajunge din urmă și nu va mi avea un partid in spate care să il apere. Va vedea cit nemiloasă este soarta în politică atunci cind pierzi. Va constata că răul pe care l-a făcut altora, se poate intoarce impotriva lui. În dulapurile lui Dragnea sunt destule schelete.

Așa că mă intreb ce plan de retragere are? E o chestiune de timp pină vom asista la finalul previzibil. Nu s-a salvat nimeni din asemenea situații. In trecutul recent mulți lideri care păreau intangibili s-au prăbușit. Cu ce va rămine Dragnea ? Cu amintirea, adică cu nimic in termeni de putere.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.