Reteaua Corect

Cozmin Gușă prevede violențe de stradă în Europa: 'Musulmani versus creștini'

Scris de newsreporter in 27 octombrie 2020 la 11:14, in Politics. 443 vizualizari Intra in discutie Taguricozmin gusa, crestini, europa, musulmani, turcia, violente shortlinkhttp://crct.ro/nwRC

Analistul politic Cozmin Gușă prevede o situație tensionată în Europa. El pleacă de la ultimele evenimente de pe continent, dar dă exemplu și criza tot mai acută din SUA, unde societatea este divizată, sau din Turcia și lumea arabă. Gușă consideră că ultimul apel lansat de liderul Turciei, Recep Erdogan, prin care cerea boicotarea produselor franțuzești, va fi interpretat de musulmanii de pe continent ca pe o „chemare la luptă”, relatează Ștripesurse.ro.

CONTEXT: Vă reamintim că președintele Franței l-a rechemat în țară pentru consultări pe ambasadorul din Turcia. Emmanuel Macron a luat decizia la câteva ore după ce Recep Erdogan a pus la îndoială sănătatea mintală a liderului de la Elysee. La începutul acestei luni, Emmanuel Macron a anunțat o lege împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii. Proiectul va fi prezentat Consiliului de miniștri în 9 decembrie și este considerat chiar de către Macron drept cel mai radical de la 1882 încoace, mai ales în privința reformelor legate de școlarizare. Proiectul a dat naștere unor dezbateri și controverse în Franța, în condițiile în care prevede, de exemplu, că vălul va fi interzis și în companiile private, iar copiii trebuie să meargă obligatoriu la școală de la 3 ani, o măsură menită să lupte cu cetățenii francezi musulmani care își țin copiii acasă și nu le permit mai ales fetelor să aibă acces la educație. După decapitarea unui profesor de istorie în Franța de către un fanatic islamist, Macron și-a înăsprit discursul și a promis intensificarea luptei împotriva islamismului radical.

Cozmin Gușă: „MUSULMANI versus CREȘTINI: ERDOGAN A APRINS FITILUL BOMBEI RĂZBOIULUI INTERCONFESIONAL!

EUROPA AJUNGE ÎN SCENARIUL VIOLENȚELOR STRADALE.

Din America până-n estul Asiei, ordinea mondială sub care-am trăit până acum, se zguduie puternic și ireversibil. Epoca POST-ADEVĂR, marcată elocvent prin deriva mass-mediei ce nu mai emite pentru cetățenii-consumatori, ci strict pentru interesele patronilor sau guvernanților, va fi lovită în plus de conflictele internaționale exacerbate acum de reașezările intenționate de NOUA (DEZ)ORDINE MONDIALĂ, ce se va impune din 2021.

De departe, cel mai previzibil generator de mari pagube umane și materiale, va fi conflictul dintre LUMEA CREȘTINĂ ȘI CEA MUSULMANĂ, iar primul teatru de război ales va fi, din nefericire pentru noi, bătrâna, uzata, dar încă frumoasa EUROPĂ.

Anunțul amenințător al președintelui turc Erdogan sună așa:

„Dacă ţările europene vor să-şi păstreze poziţia de lideri în procesul globalizării, e necesar să scape imediat de boala împotriva islamului. În caz contrar, ACEASTĂ BOALĂ VA PRĂBUȘI TOATĂ EUROPA, DIN FRANȚA PÂNĂ ÎN GERMANIA!”

Pentru cei ce nu sunteți la curent, vă zic că aceste declarații vin în loc de condoleanțe sau scuze publice pentru uciderea recentă de către un musulman cecen a unui profesor de istorie francez ce arătase la clasă caricaturi cu profetul Mahomed. În urma acestei orori, Macron a chemat la solidaritate europeană pentru blocarea acestui tip de excese, inacceptabile în lumea creștină, obișnuite însă în cea islamică. Erdogan însă a continuat declamația paradoxală pentru noi, cam așa:

„Care este problema acestui Macron cu musulmanii şi islamul? Macron are nevoie de un tratament psihiatric. Ce altceva i se poate spune unui şef de stat care nu înţelege libertatea credinţei şi se comportă astfel cu cetăţenii săi?”

Nu voi face aici o analiză a intereselor subterane legate de criza internă din Turcia sau schimbarea geopoliticii regionale pe mână turcească, dar sub influență rusească, acestea pot explica, dar nu justifica(!), răul civilizațional care va fi creat.

De ieri însă, Erdogan a escaladat conflictul cerând tuturor fraților săi musulmani boicotarea produselor franțuzești, nu doar în Turcia, dar peste tot în Islam. Chemarea sa a fost urmată imediat, în magazine au apărut bannere care solicită cumpărătorilor boicotul, din Liban până-n Qatar, mari companii aeriene arabe și-au anulat rezervările și zborurile în Franța, șefi de state musulmane s-au raliat apelului lui Erdogan, dar cel mai grav, Organizația de Cooperare Islamică (ce are în componență cca 50 de state islamice de pe Glob, inclusiv unele în care există minorități musulmane puternice!) a chemat statele sale membre la un front comun împotriva Franței! Iar toate acestea, pentru că un habotnic musulman a decapitat un profesor de istorie ce se comporta normal și le explica elevilor în clasă elemente excesive din cotidian ...

Vedem cum SUA sunt ocupate azi cu mega-conflictul intern, ce e pe cale să degenereze în război civil, în timp ce UE aflată azi sub baghetă germană este sufocată nu doar de pandemie, ci mai ales de încercările disperate de a-și rezolva crizele interne de tip Brexit sau mai ales lipsa evidentă de solidaritate constructivă. Pe acest fundal internațional PRECAR ȘI DEZAGREGAT, să vă imaginați cum va degenera prin violențe zilnice viața socială în Europa occidentală, acolo unde comunitățile musulmane care sunt majoritare nu doar în cartiere dar și-n multe orașe mari, sunt împănate consistent cu grupări ORGANIZATE de islamiști radicali, ce vor interpreta apelul lui Erdogan exact ca pe-o chemare la luptă!”, a spus Cozmin Gușă pe Facebook.

Ștripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.