Reteaua Corect

Cozmin Gușă iese la rampă după conferința lui Iohannis: Mi se pare anacronică

Consultantul politic Cozmin Gușă a venit în studioul Realitatea TV și a comentat afirmațiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care, printre altele, a cerut Guvernului şi Parlamentului să elaboreze un proiect de lege care să prevadă măsuri pentru ca "toţi cetăţenii să îşi poată exercita votul în condiţii decente", relatează Știripesurse.ro.

"Conferinta de presa a lui Klaus Iohannis mi se pare anacronica. Adica, domnul presedinte vine la o zi dupa ce motiunea pica. In toata campania pentru referendum, i-a asigurat pe romani ca din iunie va fi alta guvernare, sa mearga la vot, si cel putin presedintele, in aceasta zi de declaratii de presa, trebuia sa ne anunte despre pericolele care ne pasc prin continuarea guvernarii Viorica Vasilica Dancila, in baza a ceea ce a spus dansul pana acum. Asta era urgenta numarul 1. Trebuia sa ne spuna ca nu a reusit si astea sunt pericolele care va pasc, mai, romanii mei. Nu a facut asta", a început Cozmin Gușă analiza, la emisiunea "Legile Puterii", moderată de Denise Rifai.

Și a continuat: "Apoi, a facut un gest de tip politic, daca nu chiar politicianist. Cu aceasta declaratie de presa, pentru ca nu a fost conferinta de presa, vrea sa contrapuna un proiect constructiv de reforma electorala acuzelor venite din partea puterii, de data asta, pe diverse voci, pana cand s-a oficializat astazi prin vocea lui Fifor, conform carei voci oficiale alegerile ar fi fost fraudate si se cere Comisie Parlamentara de Ancheta. Adica, avem un contraatac al presedintelui venit in urma acelor suspiciuni, unele bazate pe fapte".

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să emită un proiect de lege în regim de urgență pentru a se asigura că cetățenii români își vor putea exercita neîngrădit dreptul la vot. Iohannis a spus că va convoca sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a trece acest proiect de lege în actuala sesiune parlamentară.

”Umilințele la care au fost supuși cetățenii români la scrutinul din 26 mai nu trebuie să se mai repede niciodată.

Foarte mulți dintre aceștia nici măcar nu au mai apucat să voteze. A fost o situație întâlnită cu precădere în străinătate. Dreptul de vot este unul fundamental și a fost câștigat cu mari sacrificii de poporul român. Votul ține de esența mecanismului democratic și niciun cost nu ste prea mare pentru a

Indiferent de contextul politic toate instituțiile abilitate ale statului au obligația să ia toate măsurile pentru a identifica factorii care au condus la împiedicarea votului. Aceste măsuri trebuie să vizeze toate tipurile de alegeri și toate tipurile de referendum, cu posibilitatea ca în viitorul apropiat să se aprobe un Cod Electoral.

Imediat după 26 mai am anunțat constituirea unui grup de lucru la nivelul Administrației Prezidențiale. Țin să mulțumesc românilor care mi-au trimis propunerile lor pentru a îmbunătăți legislația.

Au fost identificate măsurile necesare care trebuie urgent adoptate:

- solicit Guvernului să elaboreze un proiect de lege care să poată fi adoptat de către Parlament până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

- solicit partidelor să depună toate eforturile pentru ca acest proiect să îndeplinească toate exigențele electorale.

Dacă situația o va impune voi cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru ca proiectul de lege să fie adoptat înainte de sesiunea din toamnă a Parlamentului.”, a spus Klaus Iohannis.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.