Reteaua Corect

'Convergenţă de opinii' în conversaţia telefonică dintre preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron

Scris de newsreporter in 25 ianuarie 2021 la 11:30, in Politics. 341 vizualizari Intra in discutie Taguriconversatie telefonica, joe biden, Macron shortlinkhttp://crct.ro/nxi3

Preşedintele Joe Biden şi omologul francez Emmanuel Macron au avut duminică o conversaţie telefonică în care au 'observat o mare convergenţă de opinii' cu privire la problemele internaţionale majore, în special combaterea pandemiei de COVID-19 'în cadrul OMS' şi schimbările climatice după revenirea SUA în cadrul Acordului de la Paris, informează AFP, conform AGERPRES, citat de Știripesurse.

Conform unui comunicat al preşedinţiei franceze, cei doi şefi de stat şi-au exprimat 'dorinţa de a acţiona împreună pentru pace în Orientul Apropiat şi Mijlociu, în special cu privire la problema nucleară iraniană'.
Această 'conversaţie amicală şi de lucru' desfăşurată în limba engleză a durat o oră, conform informaţiilor obţinute din anturajul preşedintelui francez.

La rândul său, Casa Albă a indicat faptul că preşedintele Joe Biden i-a comunicat omologului francez 'dorinţa de a consolida legăturile bilaterale' cu Franţa, 'cel mai vechi aliat al nostru', dar şi 'relaţia transatlantică' prin 'NATO şi parteneriatul SUA cu UE'.

Cei doi lideri au fost de acord că se impune o coordonare în privinţa 'provocărilor comune precum schimbările climatice, COVID-19 şi redresarea economiei globale', potrivit comunicatului de presă al Casei Albe.

"Au convenit, de asemenea, să colaboreze în privinţa priorităţilor comune în politica externă, în special cu privire la China, Orientul Mijlociu, Rusia şi Sahel", conform comunicatul părţii americane.

În ceea ce priveşte toate aceste subiecte, cei doi preşedinţi 'au fost de acord să rămână în contact foarte strâns în următoarele săptămâni', potrivit Palatului Elysee, chiar dacă o întâlnire fizică nu poate fi stabilită deocamdată din cauza pandemiei.

Administraţia prezidenţială franceză a indicat duminică că preşedintele Macron a fost sensibilizat de referinţa la originile franceze ale preşedintelui Joe Biden, care a depus jurământul cu mâna pe o Biblie Douai, veche de peste 400 de ani.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.