Reteaua Corect

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și est

Scris de newsreporter in 05 septembrie 2022 la 08:20, in Politics. 521 vizualizari Intra in discutie TaguriContraofensiva, est, isw, progres, sud, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nA7y

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și în est, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, publicată în noaptea de duminică spre luni, relatează HotNews.

Forțele ucrainene avansează de-a lungul mai multor axe în vestul regiunii Herson și au câștigat teritoriu peste râul Siverskyi Doneț în regiunea Donețk.

Ritmul contraofensivei se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta, pe măsură ce forțele ucrainene acționează pentru a-i priva pe ruși de proviziile necesare, pentru a le întrerupe sistemul de comandă și control și pentru a le slăbi moralul, în condițiile în care asalturile terestre ale contraofensivei continuă.

Rușii vor contraataca probabil din când în când și vor recupera o parte din terenul pierdut și, bineînțeles, vor efectua probabil atacuri feroce de artilerie și aeriene împotriva așezărilor eliberate și a trupelor ucrainene care avansează, notează ISW.

Forțele ucrainene au făcut progrese suficient de substanțiale pentru a începe să provoace comentarii mai realiste din partea blogerilor militari ruși, care până astăzi au respectat îndeaproape retorica optimistă a Kremlinului.

Președintele ucrainean a anunțat că forțele ucrainene au eliberat două așezări (neprecizate) din sudul Ucrainei și o așezare din regiunea Donețk pe 4 septembrie.

Zelenski a adăugat că Brigada mecanizată 54 ucraineană a avansat, de asemenea, în direcția Lysychansk-Siversk și a stabilit poziții pe înălțimi nespecificate.

Oficialii ucraineni au împărtășit imagini geolocalizate care arată cum forțele ucrainene ridică un steag ucrainean pe clădirea unui spital din Vysokopillya, la sud de granița administrativă a regiunii Herson-Dnipropetrovsk.

Sursele de socializare au confirmat că forțele ucrainene au traversat râul Siverskyi Doneț și au eliberat Ozerne, la 20 km nord-vest de Siversk.

Concluzii cheie de la Institutul pentru Studiul Războiului:

  • Zelenski a anunțat că forțele ucrainene au eliberat două așezări fără nume din sudul Ucrainei și o așezare din regiunea Donețk. ISW a confirmat în mod independent eliberarea așezării din regiunea Donețk și a uneia dintre așezările din regiunea Herson.
  • Imagini geolocalizate arată cum forțele rusești trag cu lansatoare multiple de rachete de pe poziții de la centrala nucleară din Zaporojie.
  • Forțele ucrainene au continuat să lovească liniile de comunicații terestre rusești, depozitele de muniții și pozițiile-cheie pentru a epuiza forțele rusești și a micșora puterea de luptă a Rusiei.
  • Eliberarea de către ucraineni a Vysokopillya a generat discuții critice în rândul unor blogeri militari ruși, în timp ce Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ucrainene au continuat să efectueze „încercări nereușite" de a avansa.
  • Soldații Regimentului 127 al Corpului 1 Armată al Republicii Populare Donețk ar fi refuzat să lupte din cauza lipsei de provizii.
  • Forțele ucrainene au recâștigat teritoriul de pe malul stâng al râului Siverskyi Doneț în regiunea Donețk.
  • Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la nord-est de Bahmut și la vest de orașul Donețk.
  • Se pare că forțele rusești mută mijloace militare în zonele situate de-a lungul principalelor linii de comunicații terestre în zonele de ariergrardă din regiunea Zaporojie.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.