Reteaua Corect
Marius Ghilezan

Contraofensiva sau despre cum americanii înaripează cârtițele războiului

Scris de Marius Ghilezan in 05 Mai 2023 la 11:09, in Politics. 710 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, Contraofensiva, odesa, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nBgZ

Mult trâmbițata ofensivă ucraineană începe ca-n reclama cu ridicat marea, precum o plapumă. Mii de ostași sunt masați în apropierea Odesei. Se discută despre asaltul asupra celui mai mare arsenal din Europa, cel rusesc din Transnistria!

E prima contraofensivă din istoria războaielor lumii anunțată cu surle, trâmbițe și fanfare. Știrile abundă cu povești romanțate, cu eroi ai neînfricatului popor ucrainean pe tancurile americănești. Marea debarcare din Normandia, începută pe 6 iunie 1944, cu numele de cod „Operațiunea Neptun” sau „D-Day,” când peste o sută cincizeci de mii de soldați anglo-american au ajuns pe țărmul francez, a fost o operațiune secretă. Pentru a pune în priză rezistența franceză, BBC transmitea în seara precedentă acțiunii instrucțiuni codificate precum Les carottes sont cuites (Morcovii au fost gătiți) și Les dés sont jetés (Zarurile au fost aruncate).

Vrăjitoarele îi citesc sorocul uliului de pe Kremlin

Nici războaiele nu mai sunt ce au fost odată. Acum, bătăliile sunt mai aprige pe internet, decât pe front.

Toate armele occidentale sunt deja în mâinile bravilor ostași ai lui Zele-vogue. “Totul pentru front, totul pentru victorie!” Ochii planetei sunt pe uliul de la Kremlin. Când nu-i tremură mâna, îi cad dronele în cap.  

Vrăjitoarele lumii îi citesc destinul în praful de cenușă al crematoriului din Donbas.

desen de Ștefan Popa Popa’S

După ce Finlanda a primit fundița intrării-n NATO, în semn de salut euro-atlantic, asupra Kremlinului se prăvălesc drone cu explozibil, cât de aruncat în aer un bloc. Dispozitivul de securitate al Rusiei le interceptează. Presa occidentală spune că nu iese fum fără foc. Nici SUA, nici Ucraina nu-și asumă tentativa de asasinat a lui Vladimir Putin. Mulți cred că însuși Putin și-a înscenat atacul pentru a stârni emoția, în eventualitatea unor noi recrutări. Toți se spală pe mâini, ca Pillat din Pont.

Are și războiul politețea lui

În replica atacului neasumat asupra dormitorului țarului de la Kremlin, pleacă în schimb de binețuri alte drone spre Kiev.

Are și războiul politețea lui. Dai, dar și primești. Mor ai tăi, dar să nu moară mama.
Prigojin e nemulțumit că nu armata rusă nu-i livrează destule obuze.

citește și: Sfârșitul ultimului imperiu nu va fi mâine

De la Zaporoje-n jos, un mal frumos de dinți de dragoni se-ntinde pe zeci de km. În spatele său sunt săpatele tranșee, acele uluci care-și așteaptă aruncătorii de grenadă.

Nici cimitirele nu-s mai ce au fost odată. Țarina e tot mai reavănă. Președinții marilor puteri se duelează-n comunicate, liderii militari citesc stele verzi pe hărțile militare, prezicătoarele din Medjugorje fac profeții despre cum America va fi cotropită de șobolani. Pentru că nicio ocazie nu trebuie ratată, în replică, profeții de pe UM-urile de presă zic că zilele lui Putin sunt numărate. Că abia se ține în picioare.

 

În tot acest iureș fantastic, nebunia e soră cu moartea. Diavolii aprind fitilele explozibililor, în aplauzele investitorilor de pe burse.

Industria de armament e cu motoarele turate. Indicatorii financiar sunt ca titirezii.Se fac bani, nu glumă.

Mâinile întinse ale făcătorilor de războaie cer ofranda

Cine să mai vrea pacea, atâta timp cât mâinile flămânde ale făcătorilor de războaie sunt întinse să primească pomana? E un iureș de nedescris pe canalele media.

Rețelele sociale s-au mai înmuiat cu #slavaucraina, dar cine critică regimul lui Zelenski e, firește, cu rușii, mama lor de putiniști.

Oare de ce tâmpenia publică umblă cheală pe străzi? Pentru ca nerodul să fie luminat tare, să nu se vadă umbrele regizorilor de platou, care montează o scenă cu privire planetară.

Televiziunea de stat rusă face bășcălie de Zele-vogue. Cică ar avea apariții cochete, chiar cu maniere LGBTQ, zice o voce masculină din studio. Alta, feminină, că președintele Ucrainei plescăie buzele ca rața, încercând să spună ceva despre unde se află țara sa, dar nimeni nu-l înțelege.

Ambasadorul american de la Budapesta, ieșit în public fără cosort, amenință conducerea Ungariei și mai ales pe Viktor Orban că treaba lor de parteneri ai NATO nu e să combată ideologia Woke, ci Rusia agresoare.

La Liverpool, în coasta ciocănarilor se ridică un monument al păcii, bun pentru albatroși să aibă unde a-și înstăpâni găinații.

În meciul secolului, pivotul Maia Sandu se umple de glorie

Neconectată la rețeaua care a făcut-o președinte, Maia Sandu participă la încoronarea lui Charles al III-lea. Asta după ce la Varșovia, Joe Biden a salutat-o de la microfonul din piața publică.

Adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană vorbește despre un model al economiei globale, asta după ce Casa Albă amenință cu un default, care ar duce la prăbușirea burselor și la o iarnă cumplită, în plină încălzire globală.

Cad băncile în America, una după alta. Nimeni nu vorbește despre criză.

La orele după amiezii, Rusia acuză SUA de lansarea dronelor ucigașe asupra Kremlinului. Riposta nu a fost dată, pentru că Biden Somnorilă nu e trezit încă.

Rusia vrea să reia tradiționalele Jocuri Internaționale ale Prieteniei. Mușterii va avea oricând. Nu o boicotează întrega planetă, așa cum se spune la tembelizor.

Macron crede că dialogul cu Putin trebuie continuat

O lume întoarsă pe dos, de-ți vine să te urci în primul avion și să spui că ai alergie la coborâre!

Deși n-a mai discutat cu liderul de la Kremlin de luni bune, Emmanuel Macron susține că dialogul cu Putin trebuie continuat.

Informațiile sunt din presa mainstream. Nu puneți la suflet! La Kiev, cluburile mustesc de fericire. Petrodolarii sunt în mișcare. Încă nu s-a organizat riposta organizației de cooperare de la Shangai. Războiul are nuanțele sale, dar și suficiente priviri șui.  

VOCILE LUMII

New York Times

“Forțele ruse au lansat drone și rachete în orașele ucrainene, în noaptea de joi, ca replici dure ale exploziilor de la Kremlin, care au ridicat temeri asupra escaladării războiului,” scrie the New York Times.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.