Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Contraofensiva lui Raed Arafat

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 29 Mai 2022 la 10:24, in Politics. 1088 vizualizari Intra in discutie Taguriarafat, PNL, PSD, rafila, USR shortlinkhttp://crct.ro/nzEt

Încolțit fiind, Raed Arafat reacționează. Îi este pus în pericol proiectul său major. Cel de a canibaliza întreg sistemul de urgență deținut de Ministerul Sănătății. Și de a-și crea o armată proprie. De a se înșuruba în structurile statului atât de adânc încât nimeni să nu-l mai poată scoate de acolo. Și îi este pusă în pericol și libertatea. Așa că reacționează.

Domnul Rafila, ministrul sănătății, i-a pus lui Raed Arafat, șeful SMURD, stăpânul absolut al unei nebuloase de fundații răspândite pe întreg teritoriul României, o frână atât de puternică încât a căzut în nas. Concret, Arafat a reușit să-l convingă pe ministrul de interne, care îi este superior doar în aparență, pentru că așa scrie în constituție, să încerce promovarea unui proiect de lege, fără avizul Ministerului Sănătății și prin care sistemul de urgențe urma să fie preluat, peste noapte, și pus în brațele lui Arafat. Reacția lui Rafila a fost promptă și dură. Iar până una alta, proiectul de act normativ, după ce a stârnit un uriaș scandal politic și public, intens mediatizat, a fost îngropat într-un sertar. Numai că treaba nu este atât de simplă cum pare, tămbălăul a însemnat un puternic semnal de alarmă, devoalând intențiile lui Arafat de a pune mâna pe o parte din statul subteran.

Poziția lui Arafat nu mai este atât de stabilă cum era înainte, întrucât, generând un scandal politic în interiorul coaliției de guvernare, PSD, încet dar sigur, pornește un tăvălug împotriva acestuia. Solidarizându-se, așa cum este și cazul, cu ministrul Rafila. În același timp, și PNL începe să se arate din ce în ce mai deranjat nu numai de manevrele lui Arafat, nu numai de contrareacțiile pe care acesta le stârnește în interiorul coaliției de guvernare, riscând să o destabilizeze, ci și, dar mai ales, întrucât și procurorii DNA au început să iasă din expectativă., Și sub presiunea opiniei publice, să-i deschidă acestuia dosare de cercetare penală pentru achizițiile pârâte, făcute în vreme de pandemie.

Cum spuneam, Raed Arafat se simte încolțit. Și în aceste condiții, s-a făcut luntre și punte pentru a accesa un colac de salvare politic. Astfel încât a solicitat susținerea USR. Reprezentanții Uniunii Salvați România, cu care a avut un bun parteneriat, atunci când aceștia s-au aflat la butoane la Ministerul Sănătății, sar în sprijinul lui Arafat. Pentru că, în felul acesta, își acoperă propriile urme cei doi foști miniștrii USR de la sănătate. Iar susținerea nu este doar de natură politică. Prin intermediul USR, Arafat încearcă să acceseze culoarele DNA și ale justiției pentru a-și proteja afacerile din ce în ce mai pârâte, din ce în ce mai monitorizate, din ce în ce mai mult anchetate.

Numai că alianța aceasta manifestă, de dată foarte recentă, în actuala ei formulă, îi enervează, în ultimul hal, pe liberali. Iar efectul poate fi de bumerang. În sensul că liberalii se pot asocia cu pesediștii pentru a-i da lui Arafat politic un șut în fund. Ceea ce i-ar pecetlui sfârșitul.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.