Reteaua Corect

Contraatacul lui Trump - Toți șefii mass-media publice din SUA au demisionat sau au fost demiși

Scris de newsreporter in 19 iunie 2020 la 11:02, in Politics. 587 vizualizari Intra in discutie Taguridemisie, donald trump, mass-media, Michael Pack, sefi, sua shortlinkhttp://crct.ro/nwfM

Un aliat al preşedintelui Donald Trump a schimbat complet conducerea unor instituţii mass-media publice americane precum Vocea Americii (VOA) sau Radio Europa Liberă, trezind temeri privind o politizare a informaţiilor difuzate de aceste canale de transmitere a informaţiilor, create pentru promovarea idealurilor de libertate şi democraţie în lume, informează AFP preluat de agerpres, relatează Știripesurse.ro.

Directorii VOA, Radio Europa Liberă / Radio Liberty, Radio Asia Liberă, Al Hurra sau Radio Marti, au demisionat sau au fost demişi în ultimele zile de Michael Pack, noul director al organismului care le supraveghează (USAGM), potrivit unor membri ai Congresului american.

Directoarea VOA Amanda Bennett şi asistenta ei Sandy Sugawara, două jurnaliste cu experienţă, şi-au anunţat demisia luni, deoarece Pack, o rudă a fostului director de campanie al preşedintelui, Steve Bannon, urma să preia funcţia USAGM.

Miercuri, Michael Pack a demis conducerea altor instituţii media şi a dizolvat comitetele de supraveghere ale acestor organizaţii.

USAGM, o agenţie care ar trebui să fie independentă, finanţată din fonduri federale dar structurată pentru a furniza informaţii "obiective şi exacte" ţărilor private de o presă independentă, nu a răspuns întrebărilor adresate de AFP pe acest subiect.

Mai mulţi aleşi democraţi au reacţionat la aceste schimbări, temându-se de perspectiva preluării controlului asupra acestor instituţii media de către Donald Trump, care critică în mod regulat presa americană.

"Michael Pack a confirmat că misiunea sa politică este de a distruge independenţa USAGM şi de a-i slăbi rolul istoric", a declarat senatorul democrat Bob Menendez.

Pentru Janet Steele, specialistă în diplomaţie publică la Universitatea George Washington, aceste demiteri confirmă cele mai grave temeri ale celor care au crezut că numirea lui Michael Pack face parte din eforturile de a transforma USAGM într-un instrument de propagandă internaţională pentru administraţia Trump.

În aprilie, Casa Albă a acuzat VOA că răspândeşte "propaganda" chineză referitoare la pandemia COVID-19 şi a interzis consilierilor executivului american în domeniul sănătăţii să acorde interviuri jurnaliştilor care lucrează pentru VOA.

"Acest gen de ingerinţă politică flagrantă a fost întotdeauna regula în ţările în curs de dezvoltare", a opinat Janet Steele dar, a precizat aceasta, "nu în SUA".

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.