Reteaua Corect
Silviu Ionescu

Contactele si comunicarea reprezinta baza oricaror rezultate!

Scris de Silviu Ionescu in 12 septembrie 2012 la 17:08, in Politics. 97 vizualizari 1 comentariu Taguricomunicare, contacte, PDL, rezultate, USL shortlinkhttp://crct.ro/ni7r

Mai toata lumea s-a lamurit deja ca PDL-ul s-a miscat mult mai bine decat reprezentantii USL-ului la capitolul comunicare cu autoritatile straine din Europa sau America. Ceea ce nu s-a discutat deloc este motivul pentru care activistii fostului partid de guvernamant au reusit aceasta performanta!

Impresia generala a fost si inca mai este aceea ca oamenii presedintelui Basescu s-au miscat mai repede si “le-au luat fata” celor de la USL. Desigur ca si capacitatea de reactie si viteza cu care poti avea o pozitie, vizavi de o situatie sau de un eveniment anume, iti poate crea un avantaj, dar care este departe de a-ti asigura victoria intr-o batalie si mai ales daca aceasta este una politica.

Cel mai important element, intr-o astfel de disputa, este ca cei carora le expui varianta ta, chiar daca adversarii ti-au luat-o inainte, sa aiba disponibilitatea de a asculta si versiunea pe care-o prezinti tu si mai ales sa fie motivati sa o si analizeze in mod serios. Ori aceasta bunavointa din partea parlamentarilor, diplomatilor sau oamenilor politici din Europa sau America se castiga foarte greu si nu neaparat prin concesii economice, care sa fie acordate firmelor din aceste zone ale lumii, asa cum s-a scris de multe ori la noi. De cele mai multe ori astfel de relatii se fac prin vizite repetate, la toate nivelurile, prin iesirea impreuna la dineuri si tot felul de evenimente similare, iar rezultatele nu trebuie sa fie asteptate a doua zi, ele putand fi vazute in timp si cu rabdare.

Este ceea ce trebuie sa faca si reprezentantii USL-ului, daca vor sa aiba succes in viitor si sa nu tina cont de reprosurile pe tema deplasarilor “excesive” ale politicienilor si demnitarilor sai, indiferent de unde ar veni acestea, cum a fost chiar cazul proaspatului demisionar Lucian Iasr, fost ministru delegat al mediului de afaceri, care a fost acuzat in mass-media, pe nedrept, ca face vizite externe prea dese si ca rezultatele inca nu se vad. Rezultatele se vad, asa cum spuneam mai inainte, in timp, indiferent ca sunt economice sau politice, si trebuie avuta rabdare pentru construirea, pas cu pas, a unor contacte serioase si de durata.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.