Reteaua Corect

Conservatorii britanici, învinși în propriile fiefuri la alegerile locale

Partidul Conservator al prim-ministrului britanic Boris Johnson a pierdut controlul asupra fiefurilor tradiţionale londoneze şi a înregistrat înfrângeri şi în alte regiuni la alegerile locale, arată vineri primele rezultate, în timp ce partidele de opoziţie au profitat de pe urma problemelor recente ale guvernului, relatează Reuters și Agerpres, potrivit Știripesurse.

Partidul lui Johnson a fost înlăturat în Wandsworth - un bastion conservator din 1978 cu nivel de impozitare scăzut, care a fost una dintre principalele ţinte ale Partidului Laburist, de opoziţie.

Conservatorii au mai anunţat că au pierdut controlul asupra districtului Barnet, care a fost deţinut de partid în toate alegerile din 1964, mai puţin în două ocazii.

"Acesta este un avertisment din partea alegătorilor conservatori", a declarat Daniel Thomas, liderul conservator al consiliului din Barnet.

Rezultatele finale ce urmează a fi anunţate vineri mai târziu vor oferi cea mai importantă imagine a opiniei publice de când Johnson a câştigat cea mai mare majoritate pentru Partidul Conservator din ultimii peste 30 de ani în alegerile generale din 2019.

Votul este primul test electoral pentru Johnson de când el a devenit primul lider britanic care a încălcat legea în timpul exercitării mandatului. El a fost amendat luna trecută pentru că a participat la o petrecere de ziua de naştere în biroul său în 2020, încălcând regulile de distanţare socială în vigoare pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Primele rezultate au arătat că Partidul Conservator a pierdut 92 de locuri de consiliu. Principalul Partid Laburist de opoziţie a câştigat 23 de locuri şi liberal-democraţii 42.

Un rezultat slab va creşte presiunea asupra lui Johnson, care se luptă de luni de zile pentru supravieţuire politică şi se confruntă cu posibilitatea mai multor amenzi din partea poliţiei pentru prezenţa sa şi la alte petreceri în timpul lockdown-ului.

Rezultatele vor decide aproape 7.000 de mandate de consilieri, inclusiv toate cele din Londra, Scoţia şi Ţara Galilor şi o treime din mandate în cea mai mare parte a restului Angliei.

Johnson a reprezentat un punct de cotitură în politica britanică convenţională în alegerile generale din 2019, câştigând şi apoi promiţând îmbunătăţirea standardelor de viaţă în fostele zone industriale din centrul şi nordul Angliei.

Dar pierderea Wandsworth şi Barnet simbolizează modul în care Johnson, care a câştigat două mandate ca primar al Londrei, şi-a pierdut din "atractivitate" în capitală. Sprijinul lui pentru Brexit l-a costat susţinerea la Londra, unde majoritatea alegătorilor au votat în favoarea rămânerii în UE la referendumul din 2016.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.