Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Consecințele executării lui Dan Barna

`Fără penali în politică` este sloganul în spatele căruia a crescut Dan Barna. Un slogan în care au crezut mulți. După cum s-a văzut la europarlamentare. Numai că Dan Barna a fost opțiunea lui Florian Coldea. Iar un șef de serviciu secret de importanța SRI sau, mă rog, un fost șef, nu-și alege niciodată playerii dintre persoane neprihănite. Dimpotrivă. Ei sunt pătați, pentru a putea fi șantajați. Și menținuți de-a pururi sub statutul de drone.

Este clar, cel puțin pentru mine, care o viață întreagă m-am specializat ca jurnalist în domeniul anchetelor și am condus ziare de investigație, că această dezvăluire Rise Project este bine documentată. Atât de bine documentată, încât tot din experiență pot spune că documentele postate au fost livrate.

Dan Barna și USR sunt un produs soft al lui Forian Coldea, singurul fost șef al unui serviciu secret care a reușit să se mențină practic la putere prin crearea și promovarea unui partid politic, care a făcut multe valuri. Ascensiunea USR în general și a lui Dan Barna în special a fost atât de bine pilotată, încât a ajuns să amenințe în mod serios cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis. Dacă Florian Coldea, cu principalii săi colaboratori, a reușit să constituie o grupare puternică a statului subteran, beneficiind și utilizând toate informațiile pe care le-a obțnut pe bani publici atunci când s-a aflat la butoane, era firesc ca din cealaltă direcție a Serviciului Român de Informații să existe o contrareacție. Pentru că sper că nimeni în această țară nu-și imaginează că, odată cu debarcarea lui Forian Coldea în urma unor dezvăluiri de o gravitate extremă, făcute tot din interiorul sistemului, Serviciul Român de Informați, condus acum de o nouă echipă, a reununțat cu desăvârșire în a se implica politic în campaniile electorale. Astfel încât cealaltă parte a statului subteran i-a dat peste degete lui Coldea și flerul îmi spune că de aici provin informațiile pasate la Rise Project și apoi furnizate opiniei publice sub forma unor dezvăluiri de presă.

Întrucât ancheta care a fost declanșată vizând utilizarea frauduloasă de către Dan Barna a unor fonduri europene este efectuată de filiala OLAF din România, numită DLAF, este de presupus că DNA nu va putea intra în priză până când investigațiile DLAF nu vor fi încheiate. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că Dan Barna va fi bine tăvălit, va fi pus la podea și ținut acolo, dar fără a fi numărat până la zece. În felul acesta, el este practic scos din primul rând al curse prezidențiale, nu va mai avea șansa de a intra în finală, dar în același timp nici nu va fi eliminat, pentru ca electoratul acestuia să poată fi convertit și întors către Klaus Iohannis în a doua rundă a alegerilor prezidențiale. Atunci când Klaus Iohannis se va bate cu Viorica Dăncilă. Una adversar pe care Iohannis l-a ales, având certitudinea că-l va învinge ușor. Și cine știe? Poate că presiunea psihologică, transformată în presiune politică va fi de natură să-l determine pe Barna chiar azi sau mâine să fie mai cooperant în raport cu PNL, cu Ludovic Orban și cu dorința aprigă a acestuia de a se instala la Palatul Victoria.

Sunt mai mulți iepuri împușcați cu o singură salvă de alice, iar una dintre victmele colaterale va fi și temutul ex-director executiv al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea. Acesta primește de la foștii săi colegi o lecție severă. În sensul că, dacă s-a băgat atât de abrupt în politică, se poate frige.

Cât privește prezidențialele, știu cu certitudine că Iohannis stă pe loc de multă vreme cu un procent de 35%, umflat dinadins și în mod constant la 40%, Barna scade și va avea o scădere abruptă, iar Dăncilă crește până când doar câteva procente o vor mai despărți de Klaus Iohannis. Conform rețetei clasice. Abia în aceste condiții electoratul anti-PSD, sub o relativă amenințare a pierderii prezidențialelor, se va mobiliza, oferindu-i voturile necesare lui Klaus Iohannis. Singurul avantaj al PSD, dincolo de cel creat involuntar de acțiunea SRI-Rise Project contra lui Dan Barna, vine de acolo de unde aproape nimeni nu se așteaptă. De la Mircea Diaconu. Voturile strânse de acesta în primul tur de la mulți cetățeni cu vederi de Stânga, dar neînrolați în electoratul PSD în al doilea tur al prezidențialelor, se vor îndrepta masiv în favoarea doamnei Viorica Dăncilă. În plus, din momentul în care moțiunea de cenzură a fost votată în Parlament, valul contestatar începe să schimbe direcția. Pentru că, din acel moment, instabilitatea politică, criza profundă, cu toate consecințele ei, nu-i mai este atribuită premierului pe cale de debarcare, ci celor care întârzie sau nu reușesc să instaleze un nou guvern, care să aducă stabilitate. Sau care reușesc, dar se compromit atâta vreme cât reușita este condiționată de prea multe compromisuri.

Așadar, în epicentrul operațiunii oculte desfășurate sub sloganul „Klaus Iohannis – un al doilea mandat”, a fost identificat un teren de război în persoana lui Dan Barna și o vastă țintă electorală în bazinul USR.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.